jakie mają nastąpić zmiany w d dz

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~hanka

jakie mają nastąpić zmiany w d dz

Post autor: ~hanka »

witam wszystkich , mam pytanie dotyczące pomysłów dotyczących pracy w D DZ o co tam chodzi, gdzie są jakies informacje na temat proponowanych zmian
~ale jaja

Re: jakie mają nastąpić zmiany w d dz

Post autor: ~ale jaja »

Myślę że znajdziesz to o co ci chodzi pod tym linkiem
https://www.mpips.gov.pl/bip/index.php?idkat=2102
tam jest projekt ustawy. Na razie to jednak projekt który podlega ciągłemu dopracowywaniu więc nie wczytuj się zbyt mocno.
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Bubel prawny i praktyczny.Totalny bzdet.Nie ma poza tym kasy na wprowadzenie tej ustawy.I nikomu sie nie śpieszy.
Kasia
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Witam. Obawiam się, że wprost przeciwnie. Projekt ustawy przeszedł z KPRM do Rady Ministrów a na jesieni ma być głosowany w sejmie. Ma poparcie PO i PIS. Teraz zmiany mogą być dokonane w toku prac sejmowych. Więcej informacji na stronie www.domdziecka.strefa.pl
~trial

Post autor: ~trial »

Zachęcam wszystkich do pobrania ze stron ZNP wzoru pisma jak ma wyglądać protest, zbierania podpisów i wysyłania go do wskazanych tam adresatów.
~eko

Post autor: ~eko »

Może i przeszedł ale skąd wziąść pieniądze na wprowadzenie tej ustawy w obliczu takiego braku ich w budżecie państwa????
~eko

Post autor: ~eko »

Podoba mi się pismo jakie zostało wystosowane do ministerstwa w sprawie wprowadzenia w/w ustawy te ze stronki www.domdziecka,strefa.pl itd.szkoda tylko,ze mają w nosie uwagi osób które na co dzień pracują w tej działce i znają temat.Miałam okazję rozmawiać z osobą z ministerstwa i jednym posłem.osoby kompletnie nie zorientowane niestety w tej działce były.I tacy własnie nam serwują różne rzeczy.
~MARCIN

Post autor: ~MARCIN »

MARCIN A CZY W MINISTERSTWIE BRALI POD UWAGĘ TE POSTULATY ZE STRONY DOMDZIECKA.STREFA.PL?
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

A co właściwie wam się nie podoba w proponowanych zmianach ?
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

Poczytaj na stronie www.domdziecka.strefa.pl.
Kasia
ODPOWIEDZ