Kochani
W jaki sposób cofnąć zapisywanie.
Zapisałam Uzupełnienie rodziny, a jest to nowa rodzina.
Czy można na tym etapie cofnąć jesli nie zleciłam kart do druku.
Jedno z dzieci ma już wydana kartę przy nowej rodzinie ojca, a teraz wnioskuje matka na dzieci które są z nią / a nie miała wiedzy , że były mąż podał córkę i wydał jej kartę/ dlatego pewnie wskoczyło jako uzupełnienie rodziny
Cofniecie zapisywania
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracuję w MOPSi zajmuje sie KDR
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Cofniecie zapisywania
Zrobiłam to w następujący sposób:
Unieważniłam karty elektroniczne
Wprowadziłam wersję papierową
i przypisałam do nowej rodziny
córka automatycznie będzie miała unieważniona kartę u ojca .Pozdrawiam Wszystkich
Unieważniłam karty elektroniczne
Wprowadziłam wersję papierową
i przypisałam do nowej rodziny
córka automatycznie będzie miała unieważniona kartę u ojca .Pozdrawiam Wszystkich
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami
- Kontakt:
Zawsze można wniosek poprawić przed zatwierdzeniem. poprzez obsłuż i edytuj wniosek i potem poprawiasz i zapisujesz. Czy Ojciec wniósł tylko na 1 dziecko, a jaki podał adres zamieszkania? Nie rozumiem, ta córka jest z ojcem czy mieszka z matką tak jak reszta dzieci. Sama wprowadzasz zmiany we wniosku? Jak możesz unieważnić Karty elektroniczne jak one dane są z automatu , na jakiej podstawie? Dziewczyno pomyśl co robisz , przecież to co wypisujesz to jest łamanie prawa.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Może krótkie wyjaśnienie sprawy
Ojciec z drugiego końca Polski złożył wniosek na trójkę dzieci,córkę z pierwszego i dwoje mieszkających z nim i z nową żoną dzieci. Pierwsza żona ma nowy związek i dwoje dzieci z parterem. Składając wniosek nic nie wiedziała,że córka 11 letnia która mieszka z nią ma już wydaną kartę, w posiadaniu której jest były mąż. Ponieważ były mąż nie ma odebranych praw rodzicielskich nie można było unieważnić karty. Ojciec mieszka w innym województwie. Zainteresowana na piśmie złożyła podanie o wycofanie wniosku elektronicznego i pozostawienie go bez rozpatrzenia. Złożyła również wniosek papierowy, a córka z automatu będzie miała nadana nową kartę z właściwym adresem przy mamie i unieważnioną u ojca. Błąd wynikł z przypisania pierwszej żony do rodziny męża i mojego kliknięcia zapisz zamiast utworzenia nowej rodziny. Nie ma więc tu mowy o łamaniu prawa, a
Moja wcześniejsza inf była baaaardzo dużym skrótem słownym.
Ojciec z drugiego końca Polski złożył wniosek na trójkę dzieci,córkę z pierwszego i dwoje mieszkających z nim i z nową żoną dzieci. Pierwsza żona ma nowy związek i dwoje dzieci z parterem. Składając wniosek nic nie wiedziała,że córka 11 letnia która mieszka z nią ma już wydaną kartę, w posiadaniu której jest były mąż. Ponieważ były mąż nie ma odebranych praw rodzicielskich nie można było unieważnić karty. Ojciec mieszka w innym województwie. Zainteresowana na piśmie złożyła podanie o wycofanie wniosku elektronicznego i pozostawienie go bez rozpatrzenia. Złożyła również wniosek papierowy, a córka z automatu będzie miała nadana nową kartę z właściwym adresem przy mamie i unieważnioną u ojca. Błąd wynikł z przypisania pierwszej żony do rodziny męża i mojego kliknięcia zapisz zamiast utworzenia nowej rodziny. Nie ma więc tu mowy o łamaniu prawa, a
Moja wcześniejsza inf była baaaardzo dużym skrótem słownym.
Oprócz Cofniecie zapisywania - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Do sprawozdania w styczniu w CASIE
rodzina zastępcza Pilne!
KDR-Niepełnosprawność a COVID
Szafir e-podpis
Seenit
Przedłużenie KDR z Covid-19
KDR KASACJA SPRZĘTU
Wniosek elektroniczny-korekta
ANULOWANIE WNIOSKU ELEKTRONICZNEGO?
KDR odmowa?
system wariuje?