Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi
Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi
Jestem wychowawcą zatrudnionym na KP. Jeśli jestem na kilkudniowym wyjeździe z dziećmi, to ile godzin pracy za każdą dobę powinna liczyć mi dyrektorka? W ubiegłym roku łącznie 20 dni sprawowałam całodobową opiekę nad dziećmi podczs wyjazdów i miałam uznawane tylko po 8 godzin dziennie. Czy tak powinno być? Nie mogę znaleźć żadnego przepisu regulującego czas pracy w takich sytuacjach. Ciągle mam godziny niewypracowane;(. A i ile wynosi dodatek za nocne dyżury, bo u mnie ok. 6 zł za noc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi
Witam myślę że tu coś znajdziesz dla siebie
https://samorzad.infor.pl/sprawy-spolecz ... olnej.html
pozdrawiam
https://samorzad.infor.pl/sprawy-spolecz ... olnej.html
pozdrawiam
Dziękuję -w-, ale niestety tam jest o nauczycielach. Może jeszcze coś znajdę.
nie ma znaczenia ... to zależy od dyrektora. ja moge być i dwa tygodnie na wyjeżdzie z dziećmi i ....ku chwale Ojczyzny!!!!!
u nas wygląda to tak, że pyta się wychowawców, kto ma ochotę pojechać np. na 10 dni nad morze zdziećmi , lub w góry. Wszyscy wiedzą, ze nie będzie za to zapłacanone, bo nie ma realnych wytycznych, jednak, gdy przychodzi dzień pracownika socjalnego - to wówczas mozna na coś liczyć!
Wg inspektora pracy- pytałam w zeszłym roku , bo wyjeżdżałam na 2 tyg. na wypoczynek z dziećmi - liczysz 2 zmiany ( 6-14, 14-22) normalnie, a w nocy tylko zapisujesz te godziny, gdzie bezpośrednio jesteś z dzieckiem, np. ucieczka, choroba, podanie leków. Tak jest wg prawa pracy. Nie dajcie się oszukiwać, że tylko 8h, bo to bzdura.
No a jak to się ma do planowania godzin nadliczbowych? Przecież to jest ewidentne planowanie, a to jest zakazane. I co z dobowym i tygodniowym odpoczynkiem?
W grafiku pisze sie po 2 zmiany, tylko jako 40 godzin, reszta u nas jest do obioru. za nadgodz. nie płacą, bo nie ma funduszy. Takie wyjazdy są inaczej rozliczane.
Iwona a kontrolował PIP już taki grafik u Ciebie? Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak taki grafik miałby wyglądać Jeśli możesz, to prześlij mi proszę na e-maila wzór takiego grafiku [email protected]
nie mam go teraz, bo to było w zeszłym roku, poszukam.
Oprócz Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
co zrobic
wystawienie oceny z pracy wychowawcy
urlop
dzieci zaburzone w zachowaniu
szkolenie BHP
pomocy
pilna sprawa
Studia podyplomowe - Rodzicielstwo Zastepcze
Dostaliscie juz podwyzke widmo..
wywiad środowiskowy w placówce
rozporządzenie
Oszczędności dotkną dzieci w domach dziecka