odmówić wyjazdu służbowego - autem służbowym
odmówić wyjazdu służbowego - autem służbowym
odmówiłam wyjazdu służbowego samochodem służbowym. Miałam udać się z 6 dzieci na zawody między placówkami. Auto jest 9 osobowe, mam prawo jazdy kat B, co upoważnia mnie do prowadzenia tego auta i przewozenia dzieci. Jednak stwierdziłam, ze nie pojadę, bo będę odpowiadała za samochód no i dzieci. Boje się, że spowoduję wypadek. Mam możliwość poćwiczenia jazdy tym samochodem, ale boję się tej decyzji. Wiem, ze dyrektor nie patrzy pozytywnie na moją odmowę. Co o tym myślicie???? Czy dobrze zrobiłam? przychodząc do pracy w CV napisałam, że mam prawo jazdy kat B.
Czy dyr może wyciagnąć z tego konsekwencje?
Czy dyr może wyciagnąć z tego konsekwencje?
Re: odmówić wyjazdu służbowego - autem służbowym
moze nie dac Ci wiekszej premii:D:D:D a tak serio w świetle prawa nie moze, poniewaz jestes wychowawca a nie szoferem i nigdzie w obowiazkach sluzbowych nie masz wpisane ze jestes kierowca:) ale wszyscy wiemy jak jest w zyciu:(:(
a inna sprawa ( nie napisalas ale sie domyslam ) Ty nawet nie masz prawa jechac jako kierowca z tymi dziecmi jezeli nie masz zrobionych uprawnien do przewazu dzieci tak zwanych psychotestow - jezeli bys podjela decyzje o byciu kierowca i nie daj Boze zdążył by się wypadek ( a nie masz tych uprawnień ) to siedzisz. Ty nawet w swietle prawa nie masz prawa w swoj prywatny samochod wsadzic dziecka ( z placowki ) i go gdzies zawiezc
ps. sama kategoria B prawa jazdy nie upowaznia Cie do przewozu dzieci
a inna sprawa ( nie napisalas ale sie domyslam ) Ty nawet nie masz prawa jechac jako kierowca z tymi dziecmi jezeli nie masz zrobionych uprawnien do przewazu dzieci tak zwanych psychotestow - jezeli bys podjela decyzje o byciu kierowca i nie daj Boze zdążył by się wypadek ( a nie masz tych uprawnień ) to siedzisz. Ty nawet w swietle prawa nie masz prawa w swoj prywatny samochod wsadzic dziecka ( z placowki ) i go gdzies zawiezc
ps. sama kategoria B prawa jazdy nie upowaznia Cie do przewozu dzieci
dzięki za odpowiedź
jednak wiem, że mogę wozić dzieci i nie muszę mieć psychotestów. Psychotesty muszą mieć osoby, które wożą ludzi zarobkowo. (Tak stanowią pszepisy). Swoim autem też mogę wozić, bo mam podpisaną umowę, na korzystanie z samochodu prywatnego. Jestem \"w kropce\" jednym słowem. Pozdrawiam

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś do prowadzenia pojazdów służbowych była wymagana imienna licencja, którą wydawał urząd wojewódzki.
Roman, nasza dyrekcja wystosowała pismo do urzędu wojewódzkiego, i właśnie dostaliśmy taką odpowiedź, ze możana przewozić dzieci.
Że dzieci można przewozić to jasne, ale czy w tym piśmie stoi jasno kto może, na jakich zasadach i jakie musi posiadać uprawnienia? O licencji nic nie było?
Z praktyki wiem, że wysokie urzędy jak jest jakaś wątpliwość, to tak zamotają w pismach, że i tak nie wiadomo co dalej. Takie pismo nie jest wiążącą interpretacją. Pytanie, czy warto wchodzić w spór z pracodawcą...
Do Olgi - na jaki przepis powołuje się wojewoda. Wydaje się, że przewóz i opiekę nad dziećmi określają odrębne przepisy.
Oprócz odmówić wyjazdu służbowego - autem służbowym - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Czas pracy podczas wyjzadów z dziećmi
Dostaliscie juz podwyzke widmo..
wywiad środowiskowy w placówce
rozporządzenie
Oszczędności dotkną dzieci w domach dziecka
pomocy!!!!!!!!!1
zamykanie domu dziecka
Ilu wychowawców na nockach??
godziny pracy dzieckiem
wolne za pracę w święta
Skreslenie ze szkoły a sąd
stopień niepełnosprawności