częsty przypadek - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 paź 2014, 21:39

Sprawa zaprząta mi głowę.
Ojciec pije,zakłóca spokój rodziny,nie podjął terapii od alkoholu i zajęć korekc -edukacyjnych itp.Jeśli rodzina nie podejmuje żadnych działań naprawczych-powiadamianie policji jak ojciec rozrabia,udział w terapii dla współuzaleznionych,odmawia skorzystania z pomocy OIK-u w zakresie wsparcia psychologa,prawnika.Tłumaczą,że to nic nie da,instytucje są od tego,nie maja czasu bo kartofle trzeba ugotować,do lekarza pójść. To co dalej???jak pomóc rodzinie w ramach NK??

Napisano: 21 paź 2014, 8:12

też mama taką sytuację:/ Kontrol mi zarzuciła, że nic się tam nie dzieje, ale jak im pomóc na SIŁĘ. Ofiara nie chcę nawet z nami rozmawiać twierdząc, że zna zbyt wiele osób z zespołu i jest to dla nie krępujące. Zaznaczę, że jestem z małej gminy, wszyscy się znamy, nie mamy na umowach żadnych specjalistów bo brak środków...szczerze -> produkujemy tą całą papierologię wiedząc, że i tak im nie możemy pomóc bo nie mamy żadnego zaplecza
Kazik

Napisano: 22 paź 2014, 13:39

W takim przypadku pracownik socjalny ZI powinien złożyć wniosek do GKRPA o objęcie pana leczeniem, ZI składa wniosek do sądu rodzinnego o wgląd w sytuację i jeżeli trrzeba to inne działania z urzędu.
ewus

Napisano: 25 paź 2014, 15:43

Wniosek do MKRPA juz dawno złożony.Sprawa własnie trafia do sądu.
Wniosek do sądu rodzinnego złożony.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x