członek rodziny składa wniosek - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 11 sty 2017, 11:33

Matka składa wniosek na czwórkę niepełnoletnich dzieci i do członków rodziny wpisuje córkę pełnoletnią. Teraz ta córka urodziła dziecko i składa wniosek na to dziecko. Czy ta córka może być dalej w składzie rodziny we wniosku swojej matki??
kin

Napisano: 11 sty 2017, 11:44

nie
inga3

Napisano: 11 sty 2017, 11:54

ok. Już doczytałam, bo mi umysł zaćmiło. To co teraz? Matka ma złożyć oświadczenie i mam usuną córkę ze składu rodziny przez modyfikacja danych we wniosku? W tym przypadku wiem, że urodziła dziecko i osiągnęła pełnoletność,bo przyszła złożyć wniosek, a co jeśli wniosek złożony w kwietniu na dwoje dzieci. Córka ma prawo do świadczenia na własne dziecko ale jest niepełnoletnia, więc wpisana w skład rodziny i świadczenie na nią do dnia urodzin. W sierpniu skończyła osiemnaście, świadczenie na nią zatrzymane ale nadal jest w składzie rodziny bo ojciec nie przyszedł żeby ją wykreślić.
kin

Napisano: 11 sty 2017, 12:27

normalnie niech matka napisze oświadczenie, na jego podstawie przez modyfikację usuń dziewczynę ze składu rodziny
inga3

Napisano: 11 sty 2017, 13:48

przez modyfikację? Właśnie, jak robicie, może lepiej wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji rodziny i wprowadzamy nowy skład rodziny?
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x