Czy funkcjonują gdzieś Rodziny wspierające - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 06 lip 2017, 11:37

:ugeek:
Witam serdecznie! czy jakiś/aś z szanownych i niedocenianych AR współpracuje z rodziną wspierającą? Moja bossowa daje mi do zrozumienia, by taką "wygenerować". W pracy wykorzystuję środowisko naokoło moich rodzin jej rodziny ale nikt nie zgodzi się na formalne (usankcjonowane) przyjęcie takiej roli. Choć nie ukrywam, że przydałoby mi się,gdyby można było zafundować korepetycje i w ten sposób ukryć ewentualne koszty. Mam duży problem ze szkołami, które nie wspomagają dzieci z rodzin, gdzie nie ma komu pomóc przy odrabianiu lekcji. (Mam np. panią analfabetkę - ta nie ma szans na pomoc dziecku - szkoła wie ale pracy np. na świetlicy nie ma; albo młoda mama z 6 dzieci - najstarsze 8 najmłodsze 3m, gdzie mama była uczennicą szkoły (gim.) i jej nie ukończyła a teraz n-le wymagają, by pracowała ze swoimi dziećmi, itp. itd.).
pavolupos
Praktykant
Od: 04 lip 2017, 9:27
Zajmuję się: asystent rodziny

Napisano: 07 lip 2017, 8:28

U mnie mała gmina - nie ma żadnych rodzin wspierających/ ani żadnych placówek wsparcia dziennego itp - wszystko spada na AR.
też mam problem ze szkołami - nigdy nie widzą problemów, na świetlicach siedzą z dzieciakami, nie motywują matki aby pracowała z dzieciakami tylko jeszcze nastawiają, że skoro jest AR to można go wykorzystać. :!:
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Napisano: 10 lip 2017, 18:33

Moja Bossowa też naciskała, znalazłam, spisałam i na tym się skończyło - brak kasy. U nas nauczyciele lekcjami obciążają nas, a my się nie dajemy.
Iza2
Praktykant
Od: 30 kwie 2017, 20:11
Zajmuję się: asystent rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x