Czy Gminna komisja może odmówić opłatności za leczenie? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 04 sie 2014, 12:37

Witam serdecznie!
Mam takie małe pytanie . Chodzi mi mianowicie o to czy Gminna Komisja Alkoholowa za każdym razem musi przyznać pomoc? Czy zawsze musi wydać pieniądze na leczenie dla osoby która złożyła wniosek ? Czy jakiś artykuł ustawy o trzeźwości mówi o tym , że trzeba pomagać zawsze osobie uzależnionej . ?
gmina-komis

Napisano: 04 sie 2014, 12:42

za co płacisz, przecież leczenie jest bezpłatne
klio

Napisano: 04 sie 2014, 12:45

samo leczenie jest bezpłatne, ale procedura postępowania, zwłaszcza wobec osoby która jest wielokrotnie zgłaszana na leczenie, jest kosztowna i zabiera wiele czasu nie tylko dla komisji ale i innych osob, które opłacane są z naszych podatków.
mar

Napisano: 04 sie 2014, 12:46

Chodzi mi o np sfinansowanie zakupu zastrzyku .
gmina-komis

Napisano: 04 sie 2014, 15:52

opłaca się biegłycg 0k 400 zł i koszty sądowe 40 zł . to wszystko
klio

Napisano: 14 paź 2014, 17:32

:D Powiem krótko. Są przepisy, ale w przepisach są :) luki. Najlepiej udać się do fachowca- odpowie na pewno włąściwie. Moja krewna z NFZ bez znajomości już 3 rok bierze chemię- tertaz dostnie. Koszt na miesiac lekarstwa kosztuje 12000 złotych. :| Alkoholizm to wielkie uzależnienie. :!: W gminie zalezy od komisji, czy ma fundusz na taki cel i ???????????????????????? :?: myślę dobra wola.

Bardzo Was pozdrawiam. Życzę wszystkim zdrowia.
adelajda80
Praktykant
Od: 09 paź 2014, 20:21
Zajmuję się:

Napisano: 10 lis 2014, 18:33

Terapia - to najlepsza metoda leczenia - bezpłatna ( refunduje NFZ)
Zastrzyk - to nie leczenie ( nie można tego opłacać )
zzzz

Napisano: 09 gru 2014, 20:50

ze tak czy owak, to nie jest bezpieczne. Jak zechca sie przyczepic, to stana na glowie, zeby dac Ci nauczke.

Przy okazji , najlepszy program dla marketingu, SEO i SMM dla mnie - to XRumer 12.0.9 Elite :)
MarinaParp

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x