ile kontroli sklepów - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 15 wrz 2014, 10:28

ile w ciągu roku przeprowadzacie kontrolę sklepów?
agniesia2

Napisano: 15 wrz 2014, 13:35

Ja mam zapisane w programie przynajmniej raz w roku każda placówka powinna być skontrolowana. jeżeli zachodzi taka potrzeba to więcej.
klio

Napisano: 19 wrz 2014, 8:52

Ile kontroli w ciągu roku, to powinno wynikać z zatwierdzonego planu kontroli przez Wójta/Burmistrza/Prezydenta jako organu kontrolnego z upoważnienia którego kontroluje Gminna Komisja RPA. Kontrola nie powinna być wykonywana na sztukę, byle więcej, tylko precyzyjnie wraz z kontrolą oświadczeń o wartości sprzedanego alkoholu. Jestem po kontroli NIK-u w tym zakresie i po kilkunastu kontrolach przedsiębiorców, więc powiem krótko jeden przedsiębiorca to parę dni kontroli. Nikt nie będzie Gmin rozliczał z ilości kontroli tylko z prawidłowości i z tego czy Gminna Komisja RPA kontroluje oświadczenia, bo opłaty to jest dochód własny gminy i to najbardziej interesowało NIK-owca czy Gmina dba o swoje dochody, czy pozwala na to by przedsiębiorcy pisali głupoty w oświadczeniach po to by zapłacić podstawową opłatę a nie zawyżoną.
Waldek
Praktykant
Od: 11 kwie 2014, 9:45
Zajmuję się:

Napisano: 08 paź 2014, 12:19

Waldek pisze:Ile kontroli w ciągu roku, to powinno wynikać z zatwierdzonego planu kontroli przez Wójta/Burmistrza/Prezydenta jako organu kontrolnego z upoważnienia którego kontroluje Gminna Komisja RPA. Kontrola nie powinna być wykonywana na sztukę, byle więcej, tylko precyzyjnie wraz z kontrolą oświadczeń o wartości sprzedanego alkoholu. Jestem po kontroli NIK-u w tym zakresie i po kilkunastu kontrolach przedsiębiorców, więc powiem krótko jeden przedsiębiorca to parę dni kontroli. Nikt nie będzie Gmin rozliczał z ilości kontroli tylko z prawidłowości i z tego czy Gminna Komisja RPA kontroluje oświadczenia, bo opłaty to jest dochód własny gminy i to najbardziej interesowało NIK-owca czy Gmina dba o swoje dochody, czy pozwala na to by przedsiębiorcy pisali głupoty w oświadczeniach po to by zapłacić podstawową opłatę a nie zawyżoną.
ale minimalnie raz w roku trzeba kontrolować tego typu placówki.
Od: 08 paź 2014, 12:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x