czy jest sens występować z wnioskiem o udost. danych? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 mar 2017, 11:33

witam

jak w temacie, pan Zdzisław (wnioskodawca) złożył mi dzisiaj wniosek o DM, podał do składu swoją konkubinę, ona mieszka w zupełnie innej gminie ( dołączyła decyzje z ZUS) i czy w tym przypadku trzeba pisać do tamtejszego Ośrodka wniosek o udostępnienie danych i zapytać czy Pani ma tam dodatek mieszkaniowy?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 22 mar 2017, 12:54

a może notatka służbowa z rozmowy telefonicznej...?
Klio
Praktykant
Od: 24 paź 2016, 20:41
Zajmuję się:

Napisano: 22 mar 2017, 13:34

Witam,
ja zawsze występuję i otrzymuję odpowiedzi - więc jest sens :)
tekla
Praktykant
Od: 22 mar 2017, 13:27
Zajmuję się: DM+DE

Napisano: 22 mar 2017, 13:38

oj chyba mnie nikt nie zrozumiał, Pan Zdzisław jest wnioskodawcą, a jego konkubina jest podana tylko jako "członek rodziny" i skoro ona nie jest wnioskodawczynią to nie narusza tutaj Art 2 ust 1 ustawy o DM, więc nie wiem czy jest w ogóle sens pytać tamtejszy Ośrodek czy ma przyznany DM
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 22 mar 2017, 14:27

jeśli występuję z wnioskiem o udostępnienie danych, zazwyczaj dotyczy to dochodów. W przypadku rozeznanie się, czy dana osoba /konkubentka/ w tym samym czasie nie figuruje w 2 miejscach zamieszkania przy wyliczaniu DM wystarczy rozmowa telefoniczna i notatka służbowa. Miałam taką sytuację, że w składzie rodzin wystąpiła ta sama osoba, i druga z tych rodzin poczekała ze złożeniem wniosku do końca wypłaty DM po tej pierwszej stronie. Rozumiem, że każdy ma prawo się przeprowadzać ale staramy się pilnować pieniędzy gminnych i na tę samą osobę nie wypłacać DM w dwóch miejscach.
Matko, ale to zawiłe :shock: ale chyba wiesz o czy mówię?
tekla
Praktykant
Od: 22 mar 2017, 13:27
Zajmuję się: DM+DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x