W blokach mają piece (na węgiel/gazowe, itp.) umiejscowione w piwnicy, bądź dobudowanym pomieszczeniu (nie koniecznie przylegającym do bloku). Będąc na szkoleniu usłyszałam, że w takim wypadku w naszej miejscowości brak jest C.O. i C.W.
Zewnętrzne źródło... - nie potrafię tego zrozumieć.
Zarządcy potwierdzają na wniosku kwoty C.O. i C.W. Kwoty pochodzą z faktury za gaz! Na blok jest jedna faktura za gaz, którą zarządca w jakiś sposób rozlicza na każde mieszkanie. A przecież wg ustawy - rachunków za gaz nie przyjmujemy...
Mam też przypadek, że wnioskodawca nie ma zarządcy, czyli nie ma osoby, która potwierdziłaby na wniosku kwoty za C.O. i C.W., ale Pani do wniosku dołączyła fakturę za gaz.
Skąd mam wiedzieć, czy ten gaz to jest tylko do kuchenki, czy służy on też do C.O. i C.W.?
Dlaczego Pani, która nie ma zarządcy ma być poszkodowana, bo jej rachunku za gaz nie przyjmę i policzę ryczałt, a Ci, co mają zarządcę, to są w komfortowej sytuacji, bo im wydatek za gaz przyjmę...?
Proszę wytłumaczyć mi, jak powinnam rozpatrywać te wnioski, bo już nic nie rozumiem