Czy mam sie już bać?? - Księgowość

Strona 6 z 8    [ Posty: 76 ]

Napisano: 21 lip 2015, 12:53

TWoj cieszy się Pan?!! Pewnie trzymał Pan kciuki, żeby podpisał. Zobaczymy po wyborach jesiennych co dalej z podpisanymi ustawami obecnego prezydenta?
Gość

Napisano: 21 lip 2015, 15:09

A jakie gminy są zainteresowane? Panie TWoj bo jak widać to Pan jest baaaaaaardzo zainteresowany, zastanawiam się dlaczego? Bo zawsze osoby, które widzą w czymś jakiś interes bardzo cieszą się ze zmian :D
Gość

Napisano: 21 lip 2015, 15:38

w jednej gminie np. jest 5 szkół, 2 przedszkola i jakoś nikt nie widzi oszczędności poprzez ZEAS a tu w gminie jeden OPS jedna księgowa od wszystkiego i co połączą ja z ośrodkiem kultury, biblioteką a szkoły dalej jak były osobno tak będą już to widzę, zresztą wielozadaniowość OPS jest ogromna takie szkoły, czy przedszkola nie mają nawet połowy budżetu nie wspomną o zadaniach a tam kadra rozbudowana, pani od płac, pani od kadr, księgowa,sekretarka a w OPsiuku jedna osoba :D
lizyyyy

Napisano: 22 lip 2015, 8:51

nasz nowy wc wójt się bardzo zainteresował tematem :cry:
Miłka

Napisano: 22 lip 2015, 10:04

A co Miłka on che połączenia Gmin bo jak Wójt to raczej malutka gmina i co odda władzę innemu wójtowi czy jak? I radnych mniej i skarbnik jeden i jeden wójt na dwie lub trzy gminy połączone to naprawdę będą oszczędności, bo co tam pensja księgowej ;)
Gość

Napisano: 22 lip 2015, 10:17

moja gmina nie jest mała około 12 tys mieszkańców, więc na pewno nie będziemy się łączyć z nikim. bardziej wójta interesuje likwidacja BOF. tylko jak on sobie to wyobraża to już nie wiem
Miłka

Napisano: 22 lip 2015, 10:30

Ciekawe,że do tej pory w niektórych gminach były już ZEASY i nadal istnieją a jakoś nie specjalnie funkcjonują one powszechnie a z tego co wiem to można było je tworzyć przed nową ustawą samorządową
Gość

Napisano: 22 lip 2015, 17:15

JST mają rok od dnia obowiązywania ustawy na likwidację ZEAS-ów.
TWoj

Napisano: 23 lip 2015, 7:37

Ciekawe ZEAS-y nie, ale CUW tak, to tylko zmiana nazwy!
Gość

Napisano: 24 lip 2015, 13:00

Ciekawie wygląda plan likwidacji miejsc pracy przy brakach kadrowych...
jadźka

Strona 6 z 8    [ Posty: 76 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x