Czy mam sie już bać?? - Księgowość

Strona 8 z 8    [ Posty: 76 ]

Napisano: 29 lip 2015, 11:13

Czy w związku ze zmianą ustawy o samorządzie gminnym, można z jednostki OPS utworzyć w gminie referat OPS ?
Gośka 1

Napisano: 29 lip 2015, 18:52

Zadania pomocy społecznej wykonują jednostka organizacyjna. Napisane jest tak w ustawie o pomocy społecznej. A tak wogóle zazwyczaj w ops jest jednostanowiskowy księgowy więc w razie czego przechodzimy pod centrum. Bo ktoś od nowa będzie musiał to ogarnąć
Angy

Napisano: 30 lip 2015, 7:34

Właśnie w większości OPS-ów księgowość prowadzona jest jednoosobowo, gdzie zadań jest coraz więcej, wiem, że przynajmniej u mnie w gminie maja świadomość tego, ze dla jednej osoby to pracy ponad jeden etat, nie chce mi się wyliczać tego co robię. Zresztą w jednostkach, gdzie w księgowości jest więcej niż jedna osoba też mają bardzo dużo pracy, ktoś tylko kto nie ma wyobrażenia o pracy w księgowości JST myśli chyba, że my tutaj kawki pijemy, no ale cóż...
Gość

Napisano: 30 lip 2015, 8:31

Gość, masz rację , ktoś kto nie pracuje na stanowisku księgowej w jst nie ma wyobrażenia ile pracy więc nie ma co się licytować . Trudno, co będą mieli zrobić to zrobią i nikt nie będzie się nas pytał.
myha

Napisano: 30 lip 2015, 8:43

Uwaga jest jeszcze taka, że mimo, iż w JST miał być gł. księgowy to i tak zdarzały się gminy, w których nie było tego stanowiska, tylko była zatrudniona w gminie osoba, która zajmowała się rozliczaniem OPS, wiec jak tamte przepisy maiły się do stanu faktycznego? To takie jakby CUW w gminie już funkcjonowało?
Gość

Napisano: 30 lip 2015, 13:42

Prowadzę księgowość urzędu i OPS - , naliczam wszystkim wynagrodzenia ok.60 osób- rozliczam ZUS-y, podatki , zgłaszam do ubezpieczeń - i jest ciężko ale daję radę. Myślałam, że kiedyś dostaniemy przykaz żeby oddzielić te dwie jednostki ale po zmianie przepisów nie mam na co liczyć- będzie jak jest:( :(
renia 50

Strona 8 z 8    [ Posty: 76 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x