czy mogę? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 paź 2008, 0:44

mam nn pobrane z tyt zas. okresowego czy mogę ubiegać się o umorzenie? a jeśli nie samego świadczenia to odsetek? czy mogę ewentualnie rozłożyć na raty?PILNE
~ja

Napisano: 16 paź 2008, 8:53

moim zdaniem można, trzeba napisać podanie do dyrekcji czy kierownictwa ośrodka z prośbą o umorzenie bądź rozłożenie na raty
~beata

Napisano: 16 paź 2008, 16:16

Ktos w innym watku napisał:

Ja powałałabym sie w odwołaniu na art. 409 Kodeksu Cywilnego który brzmi: Art. 409. Obowiązek wydania korzyści lub zwrotu jej wartości wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył ją lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony, chyba że wyzbywając się korzyści lub zużywając ją powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu.
Co Wy na to?
~Ala

Napisano: 16 paź 2008, 16:16

Ktos w innym watku napisał:

Ja powałałabym sie w odwołaniu na art. 409 Kodeksu Cywilnego który brzmi: Art. 409. Obowiązek wydania korzyści lub zwrotu jej wartości wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył ją lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony, chyba że wyzbywając się korzyści lub zużywając ją powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu.
Co Wy na to?
~Ala

Napisano: 17 paź 2008, 10:40

dzięki, ale nie odwołuję się /termin już minął/ już przygotowałam prośbę o umorzenie nn i odsetek i dziś idę to złożyć w OPS, mam nadzieję, że uwzględnią, aktualnie nie pracuję, sama wychowuję troje dzieci i jest mi naprawdę ciężko.
~ja

Napisano: 23 lis 2008, 11:20

OPS uwzględnił moją prośbę, dostałam decyzję o umorzeniu
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x