czy mogę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 paź 2015, 12:22

Czy moge podczas wywiadu aktualizacyjnego w zasiłku stałym poprosic aby pan pokazał mi swoje ubrania, skarpetki (np w szufladzie) pólke w lodówce, w lazience?

Chodzi o to czy mogę prosić o oglądanie tak osobistych rzeczy, ale jest mi to potrzebne aby okreslic czy on tu rzeczywiście mieszka czy tylko w okresie "okołowywiadowym" tam przebywa (mam takie przypuszczenia)
buniak

Napisano: 09 paź 2015, 13:36

Czy naprawdę nikt nie wie czy jest to właściwe? czy nie będzie uwłaczało godności tego człowieka? no ale zdrowy rozsądek nakazuje mi jakoś sprawdzić ślady zamieszkiwania...
buniak

Napisano: 09 paź 2015, 14:26

Ja bym poprosiła żeby pokazał. Kiedyś podejrzewałam że w lokalnym pensjonacie prowadzony jest dom publiczny, a właścicielka chciała męża z więzienia wydobyć i potrzebowała mieć dowód że korzysta z pomocy, więc wystąpiła o zasiłek, to sprawdzałam wszystko, też pióra boa w szafach i seksowne lateksowe wdzianka. Odmówiliśmy pomocy a SKO utrzymało w mocy po odwołaniu się pani przedsiębiorczej.
goblinica

Napisano: 09 paź 2015, 22:49

Uwlaczalo godnosci czlowieka? Bez przesady. Chcesz opisac wywiad I masz watpliwosci wiec niech pokaze swoja odziez itd. Moze nie wyszczegolnialabym bielizny ale ogolnie.
aaaaa

Napisano: 11 paź 2015, 1:36

Opłaty mieszkaniowe są wskaźnikiem czy mieszkanie jest użytkowane.
Gość

Napisano: 12 paź 2015, 10:08

opłaty mieszkaniowe też mogą być potwierdzeniem np. zużycie wody czy energii elektrycznej ale pod warunkiem, iż w lokalu zamieszkuje 1 osoba bo jeśli mieszkają inne a jedna tylko kombinuje to te opłaty nic nam nie powiedzą... ale tak... poprosiłabym aby pokaz mi gdzie śpi, gdzie ma ubrania i jakie... gdzie trzyma środki czystości, szczoteczkę, pastę do zębów, co ma w lodówce, gdzie trzyma różne dokumenty... chociażby decyzje ops... czy inne ważne... może z pup, świadectwa pracy itp...
aja

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x