jaka pieczątka - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 09 sty 2014, 16:39

Witam
Mam do was pytanie jaka pieczątka powinna widnieć na decyzji w sprawie stypendium szkolnego z upoważnienia burmistrza czy z upoważnienia rady miejskiej?
~aga

Napisano: 09 sty 2014, 16:56

To zależy od uchwały. Jeśli stypendia zostały przekazane do ośrodka z upoważnienia rady miejskiej to taka pieczątka, a jak z upoważnienia Burmistrza to pieczątka z upoważnienia Burmistrza
~Renata

Napisano: 09 sty 2014, 17:19

owszem w ustawie jest,że rada gminy może upoważnić kierownika ops
ale w życiu nie słyszałam o pieczątce \" z upoważnienia rady gminy\"
wykonawcą uchwał jest wójt/burmistrz/ prezydent,więc wydaje mi się,że pieczątka \"z upoważnienia w/b/p\"
~xyz

Napisano: 10 sty 2014, 10:21

w żadnym wypadku nie może być pieczątka z upoważnienia burmistrza czy wójta Rada upoważnia i musi być z upoważnienia rady. To też po kontroli NIKU miałam do poprawy z upoważnienia burmistrza są tylko dodatki mieszkaniowe i świadczenia rodzinne
~Renata

Napisano: 10 sty 2014, 14:40

Coś ta Renata kręci
~inka

Napisano: 10 sty 2014, 14:58

u mnie w urzędzie nikt nie słyszał o pieczątce \" z upoważnienia rady\":)))))

tak jak napisałam wyżej wójt/burmistrz jest wykonawcą uchwał,które podejmuje rada i to on de facto upoważnia kierownika ops
~xyz

Napisano: 10 sty 2014, 16:19

u mnie jest tak jak u Renaty, kierownik ma upoważnienie Wójta do podpisywania decyzji z pomocy społecznej i świadczeń rodzinnych, a od rady gminy do stypendiów i taką pieczątkę stawiam na moich dokumentach, chociaż we wrześniu pan na szkoleniu mówił, że jest stypendia są w OPS-ach i kierownik ma upoważnienie rady gminy, to wystarczy jeśli postawi się pieczątkę Kierownik OPS
~krysia

Napisano: 13 sty 2014, 14:26

Nie kręcę inka musi być pieczątka z upoważnienia rady inne ośrodki w moje okolicy też mają takie pieczątki
~Renata

Napisano: 16 sty 2014, 14:59

ja też mam z up. rady
~jx

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x