Witam
Mam do was pytanie jaka pieczątka powinna widnieć na decyzji w sprawie stypendium szkolnego z upoważnienia burmistrza czy z upoważnienia rady miejskiej?
To zależy od uchwały. Jeśli stypendia zostały przekazane do ośrodka z upoważnienia rady miejskiej to taka pieczątka, a jak z upoważnienia Burmistrza to pieczątka z upoważnienia Burmistrza
owszem w ustawie jest,że rada gminy może upoważnić kierownika ops
ale w życiu nie słyszałam o pieczątce \" z upoważnienia rady gminy\"
wykonawcą uchwał jest wójt/burmistrz/ prezydent,więc wydaje mi się,że pieczątka \"z upoważnienia w/b/p\"
w żadnym wypadku nie może być pieczątka z upoważnienia burmistrza czy wójta Rada upoważnia i musi być z upoważnienia rady. To też po kontroli NIKU miałam do poprawy z upoważnienia burmistrza są tylko dodatki mieszkaniowe i świadczenia rodzinne
u mnie jest tak jak u Renaty, kierownik ma upoważnienie Wójta do podpisywania decyzji z pomocy społecznej i świadczeń rodzinnych, a od rady gminy do stypendiów i taką pieczątkę stawiam na moich dokumentach, chociaż we wrześniu pan na szkoleniu mówił, że jest stypendia są w OPS-ach i kierownik ma upoważnienie rady gminy, to wystarczy jeśli postawi się pieczątkę Kierownik OPS