Czy mogę wezwać zarządcę do wyjaśnienia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 14 kwie 2016, 10:25

ja myślę, że zek 1 nadmiernie komplikuje sobie życie po prostu.
jeżeli wniosków o dodatek miesięcznie wpływa 10 to sobie można do każdego puszczać wywiad i też będzie ok.
inaczej sprawy się mają jak wniosków o dodatek jest ponad 150 miesięcznie 8-) 8-)
moim zdaniem przepis art. 64 par 2 kpa jest w powyższym przypadku zupełnie wystarczający i przede wszystkim skuteczny
brodafix

Napisano: 14 kwie 2016, 10:33

rozwiązanie nie jest oryginalne zawsze przeprowadzamy wywiady środowiskowe w trudnych i wymagających wyjaśnień sprawach
zek1

Napisano: 15 kwie 2016, 11:06

zek1, problem polega na tym, że piszesz głupotę o tym, że "nie można nierozpoznać wniosku o dodatek". Róbcie sobie jak chcecie, ale wprowadzasz ludzi na forum w błąd.
A w przypadku braku formalnego na wniosku trzeba stosować przepisy KPA (jak słusznie wskazał brodafix - art. 64 par.2.
Pozdrawiam.
Niemiłosierny

Napisano: 15 kwie 2016, 11:42

Miłosierny po co się tak egzaltujesz ja nikogo nie wprowadzam w błąd i nikomu nic nie
narzucam
po prostu wypowiadam się na jakich zasadach ja pracuję,

każdy ma swoje wytyczne , u nas w przypadku wątpliwości zawsze możemy spytać albo wystąpić o interpretację do prawnika
zek1

Napisano: 17 kwie 2016, 15:30

Młoda44 pisze:Radziłam dobrze,skoro nie chcecie-Wasza wola.
Wiadomo, że umiejętność rozmowy i wzajemne relacje urzednik-wnioskodawca-zarzadca sa istotne,ale musimy działac zgodnie z przepisami.
... Nie wielkość czcionki świadczy o wartości odp.

Słuchajcie,poczytajcie kpa. Tam są wszystkie odpowiedzi. I na zarządcę, i na wniosek bez rozpoznania.
zek1 pisze:wypowiadam się na jakich zasadach ja pracuję,

każdy ma swoje wytyczne , u nas w przypadku wątpliwości zawsze możemy spytać albo wystąpić o interpretację do prawnika
Niemiłosierny i brodafix cieszę się, że jesteście tego samego zdania co ja.Widać, że bazujemy na przepisach zarówno ustawy o dodatkach jak i kpa.
Zek1 radziłabym abyś jednak wystąpił o interpretację do prawnika.Pozdrawiam :D
Młoda44
Praktykant
Od: 15 wrz 2015, 18:15
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x