czy mogę wnioskować o leczenie stacjonarne mimo propozycji biegłych?

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~daga

czy mogę wnioskować o leczenie stacjonarne mimo propozycji biegłych?

Post autor: ~daga »

dostałam dzisiaj opinię specjalistyczna, w której biegli proponują leczenie w systemie ambulatoryjnym
chcemy skierować sprawę do sądu,bo facet pije, nie pracuje (zwolniony z powodu nadużywania alkoholu) znęca się nad żoną i pięciorgiem małoletnich dzieci
czy mimo wszystko mogę wnioskować o leczenie w systemie stacjonarnym i o ustanowienie kuratora?
~Małgorzata

Re: czy mogę wnioskować o leczenie stacjonarne mimo propozycji biegłych?

Post autor: ~Małgorzata »

a po co Ci to nie wychodź przed szereg. Jak biegły sądowy wnosi o leczenie szpitalne to wie co robi
~xz

Post autor: ~xz »

szpitalne to stacjonarne
ambulatoryjne to doczytaj małgorzata
~Danka

Post autor: ~Danka »

Nie jestem pewna czy powinnaś zajmować się się jeszcze leczeniem odwykowym, a nie doniesieniem do prokuratury o znęcanie się nad rodziną. Sąd mając opinię dot. uzależnienia może ewentualnie zawiesić wyrok za znęcanie się m.in. uzależniając \"zawiasy\" od podjęcia terapii. I to \"rybka\" jaka formę wybierze sobie sam zainteresowany. Trzeba tylko bardzo dokładnie monitorować problem. Tak jakby nie było kuratora.
Kiedy jest przemoc, to problem alkoholowy jest sprawą drugorzędną.
ODPOWIEDZ