CZY MOŻE BYĆ NA OŚWIADCZENIU - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 01 cze 2015, 13:08

Pani podjęła pracę w dniu 1-04-2015, dziś przyszła do nas i oświadczyła , iż jej diochód za miesiąc ma ( po odliczeniu kosztów....... itp.) wyniósl 1 602,88 zł - w składzie rodziny jest tylko dwie osoby w związku z tym diochód do zas. rosdz. napewno przekroczy CZY może wykazać kwotę dochodu uzyskanego na oswiadczeniu ( druk jest utworzony przez nasz GOPS) PONIEWAŻ MA TRUDNOŚCI Z UZYSKANIEM ZAŚWIADCZENIA ZA MAJ 2015 R.,
KAROLINA 84C

Napisano: 01 cze 2015, 13:14

może
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 cze 2015, 13:15

Najpewniej będzie jak wystąpisz z wnioskiem o udostępnienie danych :) i poprosisz o zaświadczenie o dochodzie netto za dany miesiąc :)
amma

Napisano: 01 cze 2015, 16:41

Nie może. Mi kobieta przyniosła umowę o pracę, napisała oświadczenie pod odpowiedzialnością karną w jakiej wysokości otrzymała wynagrodzenie netto i podczas kontroli mi to zarzucili, że wzięłam oświadczenie. Teraz niestety ganiam wszystkich po zaświadczenia albo sama występuję do pracodawcy o te zaświadczenia.
monika32

Napisano: 01 cze 2015, 19:30

monika32 pisze:Nie może. Mi kobieta przyniosła umowę o pracę, napisała oświadczenie pod odpowiedzialnością karną w jakiej wysokości otrzymała wynagrodzenie netto i podczas kontroli mi to zarzucili, że wzięłam oświadczenie. Teraz niestety ganiam wszystkich po zaświadczenia albo sama występuję do pracodawcy o te zaświadczenia.
my tez tak robimy bo jest pewniej i bezpieczniej, niemniej jednak wg. Rozporzadzenia takowe zaświadczenie mozna zastąpić oświadczeniem strony podpisanej pod odpowiedzialnośćią karną
masterm

Napisano: 01 cze 2015, 22:16

jeśli jest pewna, że jej dochód pozbawia ją prawa do świadczeń, to niech zwyczajnie poprosi o uchylenie decyzji i zrób decyzję na 155 KPA
elcia1

Napisano: 02 cze 2015, 7:47

Monika32 trzeba było się z nimi pokłócić. Nie mają racji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2015, 7:56

I kiedy była kontrola może przed ustawą o ograniczeniu barier.
Gość

Napisano: 03 cze 2015, 12:09

Kontrola była w listopadzie 2014 r.- już po ustawie. Kontrolująca mówiła, że w rozporządzeniu jest napisane "dokument" a nie "dokument albo oświadczenie" określający wysokość dochodu uzyskanego, więc trzeba brać zaświadczenie.
monika32

Napisano: 03 cze 2015, 12:11

a oświadczenie to nie dokument ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x