czy mozna z ryczałtu zrezygnowac na rzecz dm?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
czy mozna z ryczałtu zrezygnowac na rzecz dm?
wychodzi prawie 2 zl ryczałtu. czy trzeba go wyplacac czy mozna do zarzadcy??
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
Re: czy mozna z ryczałtu zrezygnowac na rzecz dm?
U mnie jest możliwość wypłaty ryczałtu dla zarządcy. Nawet często to stosuję.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Ja mam we wniosku formułkę:
Na życzenie wnioskodawcy naliczony dodatek może być w całości przekazany na rzecz zarządcy domu (łącznie z przysługującym ryczałtem za brak w lokalu centralnego ogrzewania, centralnie ciepłej wody i gazu przewodowego)
Czy przekazać całość dodatku zarządcy i tutaj zaznacza wnioskodawca tak lub nie. Jak zaznaczy nie to ryczałt wypłacam wnioskodawcy a jak zaznaczy tak to albo wypłacam niezależnie od wysokości naliczonego dodatku albo tylko wówczas, gdy kwota naliczonego dodatku nie przekracza opłat uiszczanych zarządcy domu (tutaj tez zaznacza co chce). Myślę, że dobrą opcją jest mieć taką formułkę czy jakąś podobną.
Na życzenie wnioskodawcy naliczony dodatek może być w całości przekazany na rzecz zarządcy domu (łącznie z przysługującym ryczałtem za brak w lokalu centralnego ogrzewania, centralnie ciepłej wody i gazu przewodowego)
Czy przekazać całość dodatku zarządcy i tutaj zaznacza wnioskodawca tak lub nie. Jak zaznaczy nie to ryczałt wypłacam wnioskodawcy a jak zaznaczy tak to albo wypłacam niezależnie od wysokości naliczonego dodatku albo tylko wówczas, gdy kwota naliczonego dodatku nie przekracza opłat uiszczanych zarządcy domu (tutaj tez zaznacza co chce). Myślę, że dobrą opcją jest mieć taką formułkę czy jakąś podobną.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
ja niestety nie mam takiej formułki ale moze poprosze by napisala oswiadczenie jak nie to bedzie otrzymywac 1,70 a koszt przelewu 60 gr :/
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
To weź oświadczenie
. A potem wyrób pieczątkę, którą będziesz przystawiała na wniosku w razie takich sytuacji. Ja mam u siebie taką, gdzie klient albo podpisuje się pod nią albo jej nie stawiam. "Wyrazam zgodę na przekazywanie ryczałtu za brak bla bla bla.....zarządcy...."

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ten ryczałt to taki archaiczny relikt. Często teraz mamy do czynienia z mieszkaniami wyposażonymi w CO i CW i wtedy ryczałt wynosi złotówkę albo dwie. Szkoda benzyny/biletu/nóg na wyprawę do OPS po złotówę.
A dla kasjerki w ośrodku to też nic przyjemnego. Kilogramy bilonu i jeszcze ciągle nie odebrane ryczałty.

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Krwawa pisze:Ten ryczałt to taki archaiczny relikt. Często teraz mamy do czynienia z mieszkaniami wyposażonymi w CO i CW i wtedy ryczałt wynosi złotówkę albo dwie. Szkoda benzyny/biletu/nóg na wyprawę do OPS po złotówę.A dla kasjerki w ośrodku to też nic przyjemnego. Kilogramy bilonu i jeszcze ciągle nie odebrane ryczałty.
O to to!Krwawa pisze: 17 lis 2020, 16:18 Ten ryczałt to taki archaiczny relikt. Często teraz mamy do czynienia z mieszkaniami wyposażonymi w CO i CW i wtedy ryczałt wynosi złotówkę albo dwie. Szkoda benzyny/biletu/nóg na wyprawę do OPS po złotówę.A dla kasjerki w ośrodku to też nic przyjemnego. Kilogramy bilonu i jeszcze ciągle nie odebrane ryczałty.

-
- Starszy referent
- Kontakt:
dzieki kobiety za pomoc 

-
- Starszy referent
- Kontakt:
odgrzebuje, bo mam pytanie
czy jest na to jakis artykuł? bo w rozporzadzeniu jest napisane ze ryczałt dla wnioskodawcy
czy jest na to jakis artykuł? bo w rozporzadzeniu jest napisane ze ryczałt dla wnioskodawcy
Oprócz czy mozna z ryczałtu zrezygnowac na rzecz dm? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Archiwizacja w Dodatkach Mieszkaniowych?
opłaty wnosi matka
dodatek wstecz....
utrata prawa do lokalu
składka zdrowotna
Wynajmowanie domu jednorodzinnego
zajecie komornicze dodatku mieszkaniowego
kilka pytań
dm wstecz dla osoby która wcześniej nie korzystała?
dodatek wstecz na 4 miesiące?
lokal spalony
świadczenie uzupełniające
zarządca
SPUTNIK - potrzebuję pomocy
osoba niezameldowana - nalezy sie?
i co dalej ?