Mam taką sytuację.
Pan ma przyznany dodatek mieszkaniowy. Lokal mieszkalny w budynku socjalnym. W nocy 31.10/01.11 lokal się spalił. Pan jest w schronisku. Czy powinnam dodatek wstrzymać?
lokal spalony
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: lokal spalony
powinnaś mieć jakieś pismo od zarządcy o tym wydarzeniu...nie wiem, czy nadal oni bedą na ten lokal czynsz naliczac...bo chyba o to chodzi. Ja mialam taka sytuację i miałam pismo od zarządcy. Własciwie przekwaterowano szybko do innego lokalu i na inny lokal przynano dodatek mieszkaniowy.magdalenamagda pisze: 10 lis 2020, 15:00 Mam taką sytuację.
Pan ma przyznany dodatek mieszkaniowy. Lokal mieszkalny w budynku socjalnym. W nocy 31.10/01.11 lokal się spalił. Pan jest w schronisku. Czy powinnam dodatek wstrzymać?
-
- Referent
- Kontakt:
pisma nie mam, czy dalej ma iść wypłata DM?:-) pisze: 10 lis 2020, 15:14powinnaś mieć jakieś pismo od zarządcy o tym wydarzeniu...nie wiem, czy nadal oni bedą na ten lokal czynsz naliczac...bo chyba o to chodzi. Ja mialam taka sytuację i miałam pismo od zarządcy. Własciwie przekwaterowano szybko do innego lokalu i na inny lokal przynano dodatek mieszkaniowy.magdalenamagda pisze: 10 lis 2020, 15:00 Mam taką sytuację.

-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Witam, zadzwoń do zarządcy i poproś żeby Ci przysłali pismo i opisali tą sytuację moim zdaniem na podstawie tego pisma powinnaś wygasić decyzję bo Pan nie ma tam możliwości mieszkać i zmienił miejsce zamieszkania. Zarządca w takiej sytuacji
powinien odpisać czynsz (wyzerować) za ten lokal. I pewnie tak jest dopytaj, ale nielogiczne by było gdyby wymagali od kogoś kto nie ma możliwości mieszkać płacenia czynszu.Choć różne cuda się zdarzają

Pozdrawiam
powinien odpisać czynsz (wyzerować) za ten lokal. I pewnie tak jest dopytaj, ale nielogiczne by było gdyby wymagali od kogoś kto nie ma możliwości mieszkać płacenia czynszu.Choć różne cuda się zdarzają

Pozdrawiam
-
- Stażysta
- Kontakt:
Co więcej wydaje mi się że
zarządca powinien zwrócić dodatek mieszkaniowy za listopad 2020

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A co jeżeli pożar mieszkania nastąpił z winy lokatora?
-
- Referent
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Witam, wydaje mi się że nie jest istotne z czyjej winy (to jest zdarzenie losowe) tylko czy osoba mieszka, a z tego co piszesz zmienił miejsce zamieszkania więc dodatek mu się na ten lokal nie należy. 

Oprócz lokal spalony - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
utrata prawa do lokalu
składka zdrowotna
Wynajmowanie domu jednorodzinnego
zajecie komornicze dodatku mieszkaniowego
kilka pytań
czy mozna z ryczałtu zrezygnowac na rzecz dm?
dm wstecz dla osoby która wcześniej nie korzystała?
dodatek wstecz na 4 miesiące?
świadczenie uzupełniające
zarządca
SPUTNIK - potrzebuję pomocy
osoba niezameldowana - nalezy sie?
i co dalej ?
Osoba wynajmująca dom jednorodzinny
program
Dopłata 1500