lokal spalony

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

lokal spalony

Post autor: magdalenamagda »

Mam taką sytuację.
Pan ma przyznany dodatek mieszkaniowy. Lokal mieszkalny w budynku socjalnym. W nocy 31.10/01.11 lokal się spalił. Pan jest w schronisku. Czy powinnam dodatek wstrzymać?
:? :shock: :roll:
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: lokal spalony

Post autor: :-) »

magdalenamagda pisze: 10 lis 2020, 15:00 Mam taką sytuację.
Pan ma przyznany dodatek mieszkaniowy. Lokal mieszkalny w budynku socjalnym. W nocy 31.10/01.11 lokal się spalił. Pan jest w schronisku. Czy powinnam dodatek wstrzymać?
powinnaś mieć jakieś pismo od zarządcy o tym wydarzeniu...nie wiem, czy nadal oni bedą na ten lokal czynsz naliczac...bo chyba o to chodzi. Ja mialam taka sytuację i miałam pismo od zarządcy. Własciwie przekwaterowano szybko do innego lokalu i na inny lokal przynano dodatek mieszkaniowy.
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

:-) pisze: 10 lis 2020, 15:14
magdalenamagda pisze: 10 lis 2020, 15:00 Mam taką sytuację.
powinnaś mieć jakieś pismo od zarządcy o tym wydarzeniu...nie wiem, czy nadal oni bedą na ten lokal czynsz naliczac...bo chyba o to chodzi. Ja mialam taka sytuację i miałam pismo od zarządcy. Własciwie przekwaterowano szybko do innego lokalu i na inny lokal przynano dodatek mieszkaniowy.
pisma nie mam, czy dalej ma iść wypłata DM?
ULAK
Stażysta
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: ULAK »

Witam, zadzwoń do zarządcy i poproś żeby Ci przysłali pismo i opisali tą sytuację moim zdaniem na podstawie tego pisma powinnaś wygasić decyzję bo Pan nie ma tam możliwości mieszkać i zmienił miejsce zamieszkania. Zarządca w takiej sytuacji
powinien odpisać czynsz (wyzerować) za ten lokal. I pewnie tak jest dopytaj, ale nielogiczne by było gdyby wymagali od kogoś kto nie ma możliwości mieszkać płacenia czynszu.Choć różne cuda się zdarzają ;) ;)
Pozdrawiam
ULAK
Stażysta
Kontakt:

Co więcej wydaje mi się że ;) zarządca powinien zwrócić dodatek mieszkaniowy za listopad 2020
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

A co jeżeli pożar mieszkania nastąpił z winy lokatora?
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

Krwawa pisze: 12 lis 2020, 10:09 A co jeżeli pożar mieszkania nastąpił z winy lokatora?
tego nie wiem :)
ULAK
Stażysta
Kontakt:

Witam, wydaje mi się że nie jest istotne z czyjej winy (to jest zdarzenie losowe) tylko czy osoba mieszka, a z tego co piszesz zmienił miejsce zamieszkania więc dodatek mu się na ten lokal nie należy. ;)
ODPOWIEDZ