Czy należy się ''13''
Re: Czy należy się ''13''
Jestem po rozmowie z PIP.
Wg tamtejszego prawnika (w sytuacji przeze mnie opisanej): naliczyć
Wg tamtejszego prawnika (w sytuacji przeze mnie opisanej): naliczyć
Moi drodzy dalej nie rozumiem dlaczego chcecie wliczać dodatek stażowy chorobowy do podstawy 13 skoro nie jest oskładkowany.
Chyba nie na darmo kazano dzielić staż na oskładkowany i nie oskładkowany. Skoro wynagrodzenie za czas choroby wyłącza się z podstawy 13 to dlaczego mam wliczyć dodatek stażowy chorobowy?
Chyba nie na darmo kazano dzielić staż na oskładkowany i nie oskładkowany. Skoro wynagrodzenie za czas choroby wyłącza się z podstawy 13 to dlaczego mam wliczyć dodatek stażowy chorobowy?
Znalazłam w necie zastrzeżenia RIO gdy któraś szkoła nie wliczyła dodatku stażowego za czas choroby i w zaleceniach kazała ponownie przeliczyc 13-tkę uwzględniając go.Dlatego ja wliczę
Do jolka75
Stanowisko MPiPS z 20 stycznia 2010 roku - tam jest o wliczaniu stażowego za czas choroby do podstawy 13-tki
Stanowisko MPiPS z 20 stycznia 2010 roku - tam jest o wliczaniu stażowego za czas choroby do podstawy 13-tki
W tym samym piśmie MPiPS pisze też ze nie jest uprawniony do wykładni obowiązujących przepisów, ani do zajmowania stanowiska w indywidualnych sprawach pracowniczych......
Do ..Gość.. też to czytałam i jak się ustosunkować ? przepisy są nie jasne a naliczyć 13 trzeba.
Ostateczna decyzja należy do płatnika 13-tki..... Nie ma 100%-wej pewności czy ktoś tego kiedyś nie zakwestionuje....
Tak i jak tu pracować dobrze?? przepisy nie jasno sprecyzowane, każdy ma swoja interpretację...
Oprócz Czy należy się ''13'' - Księgowość przeczytaj również:
sprawozdanie RB Z
13-tka dla zwolnionego pracownika
środek trwały ciąg dalszy
Radix płace +
KDR-czy wydatek strukturalny?
Zwrot końcowy z POKL 7,9 - BŁAGAM O POMOC
PIT 4 R elektronicznie
zakmnięcie projektu POKL
kontrola POKL
dodatek stażowy
sprawozdania