Czy nalezy sie dodatek podwyższony? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 02 lut 2022, 10:35

Jesu Kryste :lol:

https://pl.wikipedia.org/wiki/CO

Chemia
CO – wzór tlenku węgla (czadu).

W wyniku spalania wegla, drewana, peletu, Dwutlenek węgla, ditlenek węgla, nazwa Stocka: tlenek węgla(IV), CO
2 – nieorganiczny związek chemiczny z grupy tlenków, w którym węgiel występuje na IV stopniu utlenienia.

Dalej Pani nie rozumie :?: Bo chyba już bardziej prościej się nie da. :(
Ostatnio zmieniony 02 lut 2022, 10:41 przez Mind Of Good, łącznie zmieniany 1 raz.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 gru 2021, 11:14
Zajmuję się: RODO

Napisano: 02 lut 2022, 10:38

ale @jasiak o C.O. chodzi a to centralne ogrzewanie raczej :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 lut 2022, 10:42

Tom. pisze:
02 lut 2022, 10:38
ale @jasiak o C.O. chodzi a to centralne ogrzewanie raczej :lol:
A no tak prawda, bo przecież centralne ogrzewanie jest na prąd, lub gaz.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 02 lut 2022, 10:47

no wg niektórych tutaj tak bo w elektrociepłowni czy kotłowni zbiorczej węglem czy gazem palą ;)

ktoś tam wcześniej napisał, że Wardach na szkoleniu powiedział, że w ceeb musi być wpis o funkcji c.o. przy kotłach, to koleżanka dopytuje....
niech się chłop lepiej świadczeniami zajmie :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 02 lut 2022, 10:56

ElektroCiepłownie to pola solarów i energia słoneczna jest odnawialnym zródłem, tak więc podwyższony dodatek się nie należy, chyba że zgaśnie słońce. Nie wiem czemu koleżanka kieruję się opiniami ludzi a nie tym co piszą ministerstwa. https://www.gov.pl/web/klimat.
Od świadczeń jest Krzysztof.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 02 lut 2022, 12:40

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 10:35
Jesu Kryste :lol:

https://pl.wikipedia.org/wiki/CO

Chemia
CO – wzór tlenku węgla (czadu).

W wyniku spalania wegla, drewana, peletu, Dwutlenek węgla, ditlenek węgla, nazwa Stocka: tlenek węgla(IV), CO
2 – nieorganiczny związek chemiczny z grupy tlenków, w którym węgiel występuje na IV stopniu utlenienia.

Dalej Pani nie rozumie :?: Bo chyba już bardziej prościej się nie da. :(
dokładnie chodzi mi o ogrzewanie centralne ;)
lekcje chemii mam dawno za sobą :D ale dzięki
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 lut 2022, 12:59

Po szkoleniu u p. Wardacha. Mamy zwracać uwagę na deklaracji z CEEB: ma być zaznaczone źródło: zainstalowane, eksploatowane, funkcja c.o
[/quote]
a jak nie ma c.o to nie dasz podwyższonego ?
dziwne
a jak ma że pali węglem i drewnem to nie dacie ?
[/quote]
,
My to chyba o zupełnie innych sprawach mówimy, węgiel i drewno to jest CO, w deklaracji ma Pani podane, piec kaflowy, piec centralnego ogrzewania, itd. jak w ustawie i skoro węgiel ( pochodne w tym drewno, inny todzaj biomasy ) Bedzie widniało to przeklęte CO. :)
Załączniki
CEEB.jpg
Ostatnio zmieniony 02 lut 2022, 13:07 przez Mind Of Good, łącznie zmieniany 1 raz.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 02 lut 2022, 13:04

a jak o DO złożył wniosek 17 stycznia a deklarację do CEEB złożył 28 stycznia a ja rozpatruję to dziś, to daję podwyższony czy nie?
Jednocześnie gmina nie ma wpływu na relacje wnioskodawca – właściciel/zarządca nieruchomości dotyczącą decyzji o złożeniu wniosku do CEEB – gmina ocenia stan faktyczny na dzień złożenia wniosku.
- to cytat z tego poradnika, a ja już zgłupiałam
shannon
Stażysta
Od: 16 sie 2017, 9:36
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze, świadczenia rodzinne

Napisano: 02 lut 2022, 13:09

shannon pisze:a jak o DO złożył wniosek 17 stycznia a deklarację do CEEB złożył 28 stycznia a ja rozpatruję to dziś, to daję podwyższony czy nie?
Jednocześnie gmina nie ma wpływu na relacje wnioskodawca – właściciel/zarządca nieruchomości dotyczącą decyzji o złożeniu wniosku do CEEB – gmina ocenia stan faktyczny na dzień złożenia wniosku.
- to cytat z tego poradnika, a ja już zgłupiałam
my mamy działać na podstawie ustaw a nie na podstawie poradników i szkoleń
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 lut 2022, 13:22

Art. 7. W ustawie z dnia 17 grudnia 2021 r. o dodatku osłonowym (Dz. U. z 2022 r. poz. 1) w art. 2 w ust. 6 we wprowadzeniu do wyliczenia wyraz „wpisane” zastępuje się wyrazem „zgłoszone”.

Po nowelizacji gmina nie będzie musiała czekać na moment przekształcenia deklaracji do CEEB we wpis w tej ewidencji.

Dodatek osłonowy, w przypadku gdy głównym źródłem ogrzewania gospodarstwa domowego jest kocioł na paliwo
stałe, kominek, koza, ogrzewacz powietrza, trzon kuchenny, piecokuchnia, kuchnia węglowa lub piec kaflowy na paliwo
stałe, zasilane węglem lub paliwami węglopochodnymi, zgłoszone do centralnej ewidencji emisyjności budynków, o której
mowa w art. 27a ust. 1 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o wspieraniu termomodernizacji i remontów oraz o centralnej
ewidencji emisyjności budynków.

Ktoś najpierw złożył wniosek, zaznaczył że jest wpis do CEEB, którego nie było i na końcu podpisał oświadczenie, że dane zawarte we wniosku są zgodne z prawdą :shock:
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x