czy nalezy sie karta?
czy nalezy sie karta?
Pani ma troje dzieci... , chłopak który ma 17 lat przebywa obecnie u ciotki( nie ma żadnego wyroku z Sądu), matka chce go wpisać we wniosku KDR...z zaznaczeniem "nie wnoszę o przyznanie karty" ...(gdyż chłopak niby nie chce tej karty)... dla niej i dla pozostałej dwójki dzieci karta się należy???? troje dzieci jest na utrzymaniu, z tymże jedno nie chce karty.
Re: czy nalezy sie karta?
chce albo nie chce - o to jest pytanie? nie chce karty to nie ma 3 dzieci. 17 letni chłopak nie ma nic do gadania. nie ma w ustawie zapisu nie chce karty jest tylko chcę karty a co po odebraniu Pani zrobi z tymi kartami to jej problem do póki nie zgłosi się po duplikat.
Re: czy nalezy sie karta?
moim zdaniem ważne jest to czy te dziecko jest na utrzymaniu matki czy nie? bo aby spełniać warunki ta pani musi mieć na utrzymaniu 3 dzieci. Jeżeli utrzymuje go, płaci alimenty itp, to jak najbardziej może wnioskować o KDR dla siebie i dwójki dzieci a 3 dziecko wpisuje we wniosku przedstawia akt ur aby potwierdzić że ma troje dzieci ale we wniosku zaznacza ze nie wnosi dla niego o przyznanie karty. Jest taka opcja we wniosku i moim zdaniem nic nas nie powinno obchodzic dlaczego chce czy nie chce karty dla konkretnego członka rodziny, ważne że spełnia kryteria dla przyznania kart dla pozostałych czlonków
Oprócz czy nalezy sie karta? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Nowa sytuacja-proszę o pomoc.
czy wszystkim kartę?
karta dla konkubenta
pogotowie opiekuńcze
należy się?
kiedy złożyć wniosek o przedłużenie
kiedy akt małzeństwa?
sprawozdanie
jakie koszty
zgon dziecka
Ratujcie..!!