Czy nalezy sie karta osoba całkowicie ubezwłasnowolniona
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne
- Kontakt:
Czy nalezy sie karta osoba całkowicie ubezwłasnowolniona
Pan złożył o KDR jako rodzic na siebie , na wniosku zaznaczył też o KDR dla siostry, która jest osobą całkowicie ubezwłasnowolniona (50 lat), o znacznym stopniu i on jest jej opiekunem prawnym, zaznaczył także dla jednego 10 letniego syna o KDR. Ma jeszcze pozostałe dzieci dorosłe i dla nich nie składa o KDR. Czy dobrze rozumiem, że KDR należałaby tylko dla rodzica?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Czy nalezy sie karta osoba całkowicie ubezwłasnowolniona
ani nie ma trójki uprawnionych dzieci, ani opiekun prawny nie jest wymieniony w ustawie - tylko rodzina zastępcza. nie wiem, czy nie było jakiegoś orzeczenia w podobnej sprawie, ale nie mogę teraz znaleźć. wiem, że4 osobiście pisałam odmowę - dwójka dzieci i opiekun prawny nad rodzeństwem. niestety, nie było odwołania, toteż nic nowego się nie dowiedzieliśmy 
ale tutaj jasne, że nie ma trójki dzieci. tylko trzeba się zastanowić jak ująć uzasadnienie - na dzień złożenia wniosku warunki ustawy spełnia tylko...jedno dziecko?

ale tutaj jasne, że nie ma trójki dzieci. tylko trzeba się zastanowić jak ująć uzasadnienie - na dzień złożenia wniosku warunki ustawy spełnia tylko...jedno dziecko?

Oprócz Czy nalezy sie karta osoba całkowicie ubezwłasnowolniona - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR dla Ukrainy proszę o pomoc
KDR przedłużenie
Unieważnienie KDR w systemie
Karta Dużej Rodziny - obywatele Ukrainy
Czy cech jest szkołą ?
przedłużenie w innej gminie kto na wniosku?
Karta Dużej Rodziny - zmiana gminy
wniosek o przedłużenie ważności terminu karty w czasie gdy jest ona nadal aktywna
dorosłe dziecko z niepełnosprawnością
Pomocy!troje dorosłych dzieci z niepełnosprawnością
czy musi przedstawić akt małżeństwa
data ważności karty nie pwinna być wcześniejsza niż data złożenia wniosku.
wniosek o przedłużenie, a zmiana miejsca zamieszkania
Dziecko urodzone za granicą
Przekazanie wniosku z innej gminy
Wniosek o KDR dla osoby która była posiadaczem a brak trójki dzieci spełniających wymagania