czy odmowa

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
~małe ww

Re: czy odmowa

Post autor: ~małe ww »

jeśli już kolego Fantomas to 64 a nie 50 .......
brak poniesionych wydatków na te cele nie stanowi błędów formalnych .... a więc nie ma podstaw do odmowy
Oczywiście można pokusić się o tą 50 żeby złożyła wyjaśnienia . ale dziwie się że takowe pytanie nie padło podczas przyjmowania wniosku a gdzie są rachunki za wode ścieki i śmieci ...... bo tak to robimy sobie 2 razy więcej roboty ......
~Fantomas

Post autor: ~Fantomas »

Ja inga żądam rachunków i to opłaconych. To znaczy że taka osoba nie mieszka w tym lokalu jeżeli nie ma żadnych rachunków. Jeżeli się upiera tak jak w Twoim przypadku to robię tak jak napisałem wyżej, czyli wezwanie i bez rozpatrzenia.
Się w tańcu nie pi..lę;)
~prawdziwe zzz

Post autor: ~prawdziwe zzz »

mam sporo przypadków, że w domach jednorodzinnych wydatkami sa jedynie ryczałty, bo wodę ma ze swojej studni (nie jest podłączony dom do wodociągu), potrzeby fizjologiczne załatwia za stodołą (więc nie ma tez rachunku za kanalizację, a jak ma wc w domu to ścieki wylewa na swoje pole lub do sąsiada) a smieci wyrzuca do lasu. I rachunków nie ma. Teraz za śmieci powinna płacić ale to inna bajka. Tak więc, wydatków potwierdzonych rachunkami nie ma i liczę jedynie ryczałty.
~małe ww

sory kolego fantomas ale przy 50 nie możesz zostawić bez rozpatrzenia jedynie możesz się powołać na 64 ....
a co do opłaconych rachynków czy nie śa jak zwyle 2 szkoły ..... (jak przyznawaliśmy jeszce dodatki od miesiąca w którym składany był wniosek uwalono mi decyzję bo nie wliczyłem nieopłacanego rachunku i uzasadniono mi to że dodatek ma na celu pomoc w opłatach)
~Fantomas

Post autor: ~Fantomas »

no i znów Wy dwaj:)
zzz nie ma takiej możliwości żeby nie płacić za śmieci.

małe ww tak jak napisałem wyżej powołuje się na te dwa artykuły a nie na jeden. Nie wchodząc w szczegóły to nie wiesz że dwa to lepiej niż jeden?;)
~prawdziwe zzz

Post autor: ~prawdziwe zzz »

jestem baba - ONA :)
a za śmieci można nie płacić, gmina potem będzie ci wysyłać upomnienia, komornika nasyłać, no ale do liczenia wydatków można przyjąć to co powinien delikwent zapłacić (chociaz moje szefostwo każe wliczac tylko wtedy jak zapłacone i kwit delikwent przedstawi
~małe ww

fantomas . życie . nie od dziś wiadomo że nieszcześcia chodzą parami ihihhiih
sam mówisz że dwa lepiej niż jeden
miłego łykędu wszystkim życze ;)
ODPOWIEDZ