Czy OPSy zauważyły że stosowanie paragrafu 098 w OPS a 235 i 236 w UG jest błędne???
Re: Czy OPSy zauważyły że stosowanie paragrafu 098 w OPS a 235 i 236 w UG jest błędne???
TW - kto się wywyższa - będzie poniżony !!!
Re: Czy OPSy zauważyły że stosowanie paragrafu 098 w OPS a 235 i 236 w UG jest błędne???
...a kto źle księguje i przepisy bojkotuje będzie ZWOLNIONY
Zamiast poswięcać wysiłek na wypisywanie jak jesteście obrażone weżcie do rękinowe rozporządzenie osprawozdawczości i doczytajcie NOWE ZASADY SPORZADZANIA SRAWOZDANIA RB27ZZ...
A ja popieram TW byłam na jego szkoleniach ,nikogo nie obraża, pomimo że jeszcze nie wiem w czym do końca tkwi różnica w tym nowym rozporządzeniu, ale może chodzi o § 0980 jaki ops-y mają w dochodach FA, a gminy nasze sprawozdania przekazują zmieniając § 0980 na 2350 albo 2360 . Następną sprawą to pewno 27 zz w części B podajemy 20% gminy własnej oraz 20% gminy dłużnika, a w 27 s tylko 20% gminy własnej . Czy o to chodzi?
§ MA BYĆ TAKI JAK W ORGANIE. DOCHODY FA -GMINA WIERZYCIELA. u MNIE BYŁO TAK OD DAWNA.
...no i własnie dlatego, że tak powinno być od zawsze ktoś w MF podopisywał do instrukcji do zz-tki nowe zgodności...
Do Eli . Proszę podaj jak to przedstawił TW na przykładzie , może coś zrozumiemy .
A ja popieram TW byłam na jego szkoleniach ,nikogo nie obraża, pomimo że jeszcze nie wiem w czym do końca tkwi różnica w tym nowym rozporządzeniu, ale może chodzi o § 0980 jaki ops-y mają w dochodach FA, a gminy nasze sprawozdania przekazują zmieniając § 0980 na 2350 albo 2360 . Następną sprawą to pewno 27 zz w części B podajemy 20% gminy własnej oraz 20% gminy dłużnika, a w 27 s tylko 20% gminy własnej . Czy o to chodzi?
...no i własnie dlatego, że tak powinno być od zawsze ktoś w MF podopisywał do instrukcji do zz-tki nowe zgodności...
Oprócz Czy OPSy zauważyły że stosowanie paragrafu 098 w OPS a 235 i 236 w UG jest błędne??? - Księgowość przeczytaj również:
dozywianie kontrola
zaświadczenie z prac społ-użyt.
Co z OPS ami po nowemu
pieczątka z zamówien publicznych a świadczenia z pomoc społecznej
opisy faktur
dzienniki
Jakie zaksęgowac wpłate za wynajem pomieszczeń
asystent rodziny
3% od świadczenia pielęgnacyjnego
Ulga na 1 dziecko
Czy na fakturze z dożywiania stawiacie pieczątke zamówień publ.?
85295 p.2010
zwrot należności
oświadczenie dotyczące urlopu rodzicielskiego
FGŚP
BŁĘDNIE STOSOWANA KLASYFIKACJA BUDŻETOWA W OPS-ACH