Ktoś podpuszcza , a tylu chętnych do poprawek w ustawie . Myślenie nie boli .paula20033 pisze:Zobaczcie w innym indeksie świadczenia rodzinne ktoś ma interpretację Ministerstwa w sprawie zaprzestania, przeczytajcie.
Rolnikom nie dawać!ale co z wyrównaniem???
Nic innego , jak ciężki przypadek tępoty .Q!Q!Q! pisze:nikt nikogo nie podpuszcza
niestety ustawę o ubezpieczeniu rolników też powinniśmy znać i się do niej stosować
jednak się nie da
rolnik to rolnik i tyle - zaprzestał prowadzenia gospodarstwa = nie jest rolnikiem
nikt tu niczego nie poprawia tylko po prostu chciałby żeby to miało jakiś sens
Patrz pierwsze zdanie poprzedniego komentarza .Q!Q!Q!Q!Q! pisze:Rolnik – pełnoletnia osoba fizyczna, zamieszkująca i prowadząca na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, osobiście i na własny rachunek, działalność rolniczą w pozostającym w jej posiadaniu gospodarstwie rolnym, w tym również w ramach grupy producentów rolnych, a także osobę, która przeznaczyła grunty prowadzonego przez siebie gospodarstwa rolnego do zalesienia.
Pewnie, że można działać w oderwaniu od innych ustaw tylko, że mamy działać na podstawie obowiązującego prawa. Jak dla mnie ustawa o ŚR nie jest ani bardziej ani mniej ważna od innych ustaw, które póki co obowiązują.
Gościu nie tłumacz mi jak to powinno wyglądać - ja to rozumiem, ale w praktyce to się w ogóle nie klei kupy.