Czy plan pracy musi być podpisywany przez pracownika socjaln - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 25 sty 2019, 23:20

Hej!
Mam pytanie: Czy tworzony z rodziną plan pracy musi być również podpisywany przez pracownika socjalnego rejonu, na którym mieszka rodzina, której on dotyczy?
Spotkałam się ostatnio z niechęcią pracownika socjalnego do podpisywania planów, stwierdził, że to ustalenia moje i rodziny, dlatego nie rozumie potrzeby stawiania tam swojego podpisu.
Jak to jest u Was? Pracownicy socjalni plany podpisują?
„Starajcie się zostawić ten świat choć trochę lepszym, niż go zastaliście”

- Robert Baden-Powell
mlodaasystentka
Praktykant
Od: 22 kwie 2017, 20:18
Zajmuję się: jestem asystentem rodziny

Napisano: 26 sty 2019, 13:46

Współczuję, ale wiem, o czym piszesz, W moim ośrodku współpracy nigdy nie było. Utrudnianie pracy asystentowi zdarzało się prawie codziennie, obmawianie rodzin do asystenta,wprowadzanie w błąd asystenta, zniechęcanie rodzin do współpracy z asystentem. Wszystko po to, aby zniechęcić asystenta do pracy z rodzinami problemowymi, bo wiązało się to z tym, że pracownik socjalny także był zmuszony zaangażować się w pracę. Notoryczne złe traktowanie podopiecznych powodowało, że podopieczny bał się następnym razem zgłosć po jakąkolwiek pomoc a pracownik socjalny nie miał roboty. Pracownicy byli raczej nagradzani za biernośc, niż za zaangażowanie. Taki obcy asystent jest niewygodny, bo coś chce a innym się nie chce.
ania57
Praktykant
Od: 12 wrz 2018, 16:48
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x