anonimowy donos o nieprawdziwe przemocy pomocy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 lut 2019, 20:44

witam mam pytanie odnośnie anonimowego donosu i przemoc do dzieci.
tzn. dowiedziałam się że ktoś złożył anonimowy donos telefoniczny ze w noim domu słychać krzyki dorosłych i placz dzieci.
A i owszem wiadomo jak to dzieci rodzeństwo bija sie kloca płaczą śmieją rozrabiaja i tak w kółko czasem zdarza się nam krzyknąć ale zadko ma dzieci częściej na psa ktory daje popalić ale to nie ważne moje pytanie brzmi co dalej ??
jak wygląda cala procedura w takim przypadku?
dzieci mam 2 i 4lata czy ktoś będzie ich męczył przesluchaniami? czy ktoś do mnie przyjdzie? czy najpierw jakiś wywiad przedszkole sasiefzi ? jak to wygląda co jeśli to pomówienia z zazdrości gdyż maz otworzył swój interes i dobrze nam idzie.
proszę o pomoc gdyż martwie sie debilizm ludzi skrzywdzi moja normalna rodzine a patologia się nie zajmuja
pokrzywdzona
Praktykant
Od: 17 lut 2019, 20:36
Zajmuję się: jestem mama

Napisano: 17 lut 2019, 20:58

nikt nic nie wie ??
pokrzywdzona
Praktykant
Od: 17 lut 2019, 20:36
Zajmuję się: jestem mama

Napisano: 18 lut 2019, 9:55

Czy została sporządzona Niebieska Karta?
Jeśli tak, to skontaktuje się z Państwem pracownik socjalny, który powinien wytłumaczyć na czym polega procedura. W skrócie - procedura jest po to by zbadać, czy w Waszej rodzinie dochodzi do przemocy, czy nie. Jeśli nie - to zostanie ona zamknięta z powodu braku zasadności podejmowania działań.
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
Julia32
Referent
Od: 17 mar 2016, 9:51
Zajmuję się: PS

Napisano: 26 lut 2019, 15:24

Skoro Pani rodzina jest normalna, dlaczego chce się pani przygotować? sądzę jednak, że nie jest idealnie. Sytuacja w pani rodzinie jest do wglądu. A ten debilizm w Pani ustach brzmi przewrotnie
annabeata
Stażysta
Od: 04 sty 2019, 15:46
Zajmuję się: przemoc

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x