WITAM MAM PYTANIE!
rodzina posiada dwojke dzieci w wieku szkolnym, jednakże od pol roku ta rodzina stała sie rodzina zastepcza dla trojki dzieci ktore juz posiadaja KDR - czy tym rodzicom zastepczym nalezy sie KDR na ich biologiczna dwójkę dzieci???
czy przyznac karty duzej rodizny - POMOCY
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy przyznac karty duzej rodizny - POMOCY
Czy w przypadku rodziny zastępczej oraz rodzinnego domu dziecka do nabycia uprawnień bierze się pod uwagę dzieci własne i dzieci w ramach pieczy zastępczej?
Tak. Do korzystania z programu uprawnione są dzieci będące członkami rodziny wielodzietnej czyli zarówno dzieci własne, jak i te objęte pieczą zastępczą. Dla przykładu – uprawnienia wynikające z programu przysługują rodzicom zastępczym, którzy mają jedno dziecko własne i dwoje przyjętych w ramach pieczy zastępczej.
czyli jak te dzieci ktore sa w pieczy zastepczej mają juz kdr to zamawiam jedynie dla dzieci bilogicznych karty tak?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak.
Jak należy wypełnić wniosek w przypadku zmiany w liczbie członków rodziny skutkującą koniecznością przyznania kolejnej Karty (narodziny dziecka, przyjęcie dziecka w ramach pieczy zastępczej)?
We wniosku, w części II – członkowie rodziny wielodzietnej, należy wskazać tylko nowego członka rodziny.
Oprócz czy przyznac karty duzej rodizny - POMOCY - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
rozwód a KDR?
Anulowanie karty
akt urodzenia
ważność KDR
Kolejna niewiadoma
Co z żoną
Gdzie we wniosku wpisać 4 dziecko?
Student
Komu przyznać kartę
karta -nie wiem jak wprowadzic wniosek
komu przysługuje karta?
Jak cofnąć wniosek do edycji?
Czy wymagane jest zaświadczenie ze szkoły?
czy należy się przedłużenie
Co ja teraz mam zrobić????
czy się należy