m&mElmer pisze:a kto szkolił?

m&mElmer pisze:a kto szkolił?
No sama napisałaś przecież:m&m pisze:Z jakiej to przyczyny ten wyrok jest dla ciebie dziwny?
SKO jest związane jednocześnie sentencją - czyli tym, że przepis jest niekonstytucyjny jak i tym, że trybunał zauważył w uzasadnieniu, że przepis obowiązuje dalej i to orzeczenie nie powoduje powstania prawa do świadczeń. Nie mogą sobie orzeczeń TK traktować wybiórczo. - Wyrok jest dziwny, bo stwierdza niekonstytucyjność przepisu, TK nie skorzystał z odroczenia mocy obowiązującej, a jednocześnie uznał, że przepis obowiązuje nadal.m&m pisze:SKO ma orzekać i utrzymywac w mocy decyzje wydane w oparciu o przepis uznany przez trybunał za niekonstytucyjny i co do którego trybunał nie skorzystał z odroczenia jego mocy obowiazującej. A wtedy sprawa byłaby bezdyskusyjna.
Bartłomiej M. tak szkoli ostatnio.Elmer pisze:a kto szkolił?
Czy wznowienie postepowania było na wniosek strony, czy może WSA nakazał powtórne rozpatrzenie.martika pisze:ROPS Kraków przyznał świadczenie pielęgnacyjne kobiecie na matkę (od I 2013), a zasiłku dla opiekuna (wniosek z czerwca 2014) do dnia dzisiejszego nie rozpatrzył.
Coć mi się wydaje, że będziesz musiał przyszykować sobie stół.Elmer pisze:kurczę, za niedługo jadę do niego na szkolenie. Zaczynam się bać...
O tak napisałam, ale w całkiem innym kontekscie, ale jak tniesz moje wypowiedzi jak ci wygodniej, wyrywasz jej fragmenty z kontekstu , to zmieniasz tym sens moich wypowiedzi, a przy okazji wychodzi ci, że piszę to, co chcesz abym napisała.. Takze mozna powiedziec, ze stosujesz chwyty ponizej pasa.Iks pisze:No sama napisałaś przecież:m&m pisze:Z jakiej to przyczyny ten wyrok jest dla ciebie dziwny?
SKO jest związane jednocześnie sentencją - czyli tym, że przepis jest niekonstytucyjny jak i tym, że trybunał zauważył w uzasadnieniu, że przepis obowiązuje dalej i to orzeczenie nie powoduje powstania prawa do świadczeń. Nie mogą sobie orzeczeń TK traktować wybiórczo. - Wyrok jest dziwny, bo stwierdza niekonstytucyjność przepisu, TK nie skorzystał z odroczenia mocy obowiązującej, a jednocześnie uznał, że przepis obowiązuje nadal.m&m pisze:SKO ma orzekać i utrzymywac w mocy decyzje wydane w oparciu o przepis uznany przez trybunał za niekonstytucyjny i co do którego trybunał nie skorzystał z odroczenia jego mocy obowiazującej. A wtedy sprawa byłaby bezdyskusyjna.