CZY ROBICIE KOPIĘ WYWIADU? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 07 mar 2014, 13:05

Jeśli sporządzacie wywiad dla innego ops-u w celu ustalenia zasad odpłatności rodziny za osobę w dps, robicie dla siebie kopię wywiadu?(sytuacja, gdy umieszczany w dps-ie mieszka w innej miejscowości, a u nas mieszka jego bliska rodzina zobowiązana do alimentacji). Kto podpisuje ten wywiad przed przekazaniem, tylko pracownik socjalny czy również kierownik?
~Kryśka

Napisano: 07 mar 2014, 13:10

Zawsze robi się kopię ,wywiad podpisuje pracownik socjalny a pismo przewodnie kierownik
~kasia

Napisano: 07 mar 2014, 13:22

Bardzo dziękuję
~K

Napisano: 07 mar 2014, 13:33

A z jakich przepisów prawa to wynika?
~Basia

Napisano: 07 mar 2014, 13:59

ze zdrowo-rozsądkowych
~Ryska

Napisano: 07 mar 2014, 15:33

A po co ci ta kopia? trzeba ja robić?
~Basia

Napisano: 07 mar 2014, 16:11

Basia a co sobie zostawisz w swoich dokumentach chyba logiczne ,ze kopia powinna być a jak wysyłasz pismo do innego urzędu to tylko w jednym egzemplarzu.
takie pytania zadajesz ,ze człowieka skręca.
~magda

Napisano: 07 mar 2014, 16:25

Ja tylko chcę wiedzieć, z jakich przepisów prawa to wynika. Zdrowy rozsądek mnie nie przekonuje. Czy ktoś z Was może mi pomóc w tej sprawie?
~Basia

Napisano: 07 mar 2014, 16:40

Przepisów prawa na to nie znajdziesz, ale wyobraź sobie sytuację, że z tego ośrodka do którego wywiad wysłałaś po trzech miesiącach dzwonią i proszą cię o wyjaśnienie jakiejś kwestii, która znalazła się w tym wywiadzie. Będziesz pamiętała ze szczegółami każdy wywiad?
~PS

Napisano: 07 mar 2014, 16:46

Albo wywiad po prostu nie dojdzie, zaginie gdzieś.
~BadAss

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x