dysproporcje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 07 mar 2014, 12:39

Małżeństwo z 1 dzieckiem w ubiegłym roku zakupili dom, teraz złożyli wniosek o pomoc i twierdzą że utrzymują się tylko z rodzinnego. Jakich dokumentów muszę zażądać aby stwierdzić dysproporcje?
~Kaśka

Napisano: 07 mar 2014, 12:58

zapytaj o dochody wydatki-(kredyt mieszkaniowy, z czego spłacany czy jest it d czy zarejestrowani są w PUP
a dysproporcje widać gołym okiem-urządzony dom, wyposażenie itp, auto
~just

Napisano: 07 mar 2014, 13:37

my na benzynę nie dajemy jak jest auto to odmowa chyba, że wykaże iż jest niezbędne do wykonywanej pracy.
~ja

Napisano: 07 mar 2014, 13:54

U nas mamy taki przypadek,że młodemu małżeństwu rodzice zakupili dom i jest na nich ,a młodzi tylko w nim mieszkają Ty też musisz dokładnie sprawdzić skąd mieli kasę na zakup.
A co do zakupu benzyny samochód na wodę nie jezdzi i nie tylko potrzebny jest do pracy,ale np.do dowozu dziecka do szkoły,lekarza ,na rehabilitacje.
A samochód mozna juz kupić i za 1000 zł nie podoba mi sie stanowisko powyzej jak ma samochód to odmowa.
~kasia

Napisano: 07 mar 2014, 14:03

za tysiąc złotych to kupisz sobie rower. Koszty utrzymania samochodu /eksploatacja, ubezpieczenie, naprawy takiego gruchota za 1000 zł./ a ty dasz zasił. okres. 100 200 może 300 zł.
~ja

Napisano: 07 mar 2014, 14:04

jak rodzice kupili dom i to jedzenie też chyba kupić mogą
~madzia

Napisano: 07 mar 2014, 14:08

Dla ciebie miec samochód to luksus i dlatego odmawiasz pomocy ale wiesz co zapewne jesteś ze starej gwardii ,gdzie wtedy jak ktos miał samochód czy telewizor kolorowy to faktycznie była odmowa,w jaki ty świecie żyjesz i jakimi metodami pracujesz tylko współczuć twoim klientom.
~kasia

Napisano: 07 mar 2014, 14:21

tak z tej gwardii , która uczyła się przy świeczkach. Twoja błyskotliwość jest porażająca.
~ja

Napisano: 07 mar 2014, 14:22

tak też myślałam,ciemnota i nic więcej.
~kasia

Napisano: 07 mar 2014, 14:28

ale pytanie nie miało na celu tego żebyście zaczęli obrzucać się błotem!!!!!!po co ktoś uczepił sie tego auta- przecież logiczne jest że jeśli ktoś posiada stary samochód to dysproporcja nie wchodzi wogóle w grę czy to że jest na benzynę zapewne istotne jest kiedy klient go nabył, jaka jest jego wartość ale to naprawde nie wszystko więc udzielajciwe wskazówek dzielcie się uwagami ale proszę nie obrzucajcie się gów...nem
~just

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x