dochód jednorazowy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 07 mar 2014, 12:35

Wiem, że klientka sprzedała działkę i prawdopodobnie wzięła za nią w granicach 300 tys.z.l. a złożyła podanie o pomoc. Jak mogę jej to udowodnić i odmówić pomocy?
~Klaudia

Napisano: 07 mar 2014, 16:53

wziąć oświadczenie w tej sprawie i przyjąć to co klientka napisze. Oczywiście wcześniej pouczyć o odpowiedzialności karnej. Można tez sprawdzić w urzędzie gminy czy nastąpiły zmiany w wydziale podatków
~jaga

Napisano: 09 mar 2014, 14:07

porównać nakazy podatkowe lub wniosek o ochronie danych do podatków o zmiany w gospodarstwie rolnym.
~big

Napisano: 13 mar 2014, 15:47

Wszystko ok. Tylko działki sprzedała na drugim krańcu Polski.
~Kaśka

Napisano: 13 mar 2014, 16:04

Kasiu.
A wiedzieliście, że ma tam działki?
Wpisała je w oświadczeniu majątkowym?
Mieliście jakieś zaświadczenie z tamtej gminy lub przynajmniej nakaz podatkowy?
~Esia

Napisano: 13 mar 2014, 16:29

.
~.

Napisano: 13 mar 2014, 20:49

Ja miałam klienta który miał majątek na Podlasiu a mieszkał dolnośląskie. Jak wyszło? podał wyciąg z banku o wpływie wysokości świadczenia ZUS i tam było jak byk : podatek od nieruchomości ....................... i sprawa się rypła. Urząd gminy tamtej miejscowości odpowie ci na wniosku co i jak w sprawie podatku.
Można też prosić o skrócony wyciąg z księgi wieczystej, jak jej nr miałam z tamtej gminy.
~Wredna

Napisano: 14 mar 2014, 10:55

Dzięki, poprosiłam akt notarialny ze sprzedanej działki. Wcześniej nic nie podawała, to spadek po rodzicach i dopiero teraz uregulowali w sądzie.
~Kaśka

Napisano: 14 mar 2014, 13:26

Czyli nabyła spadek a nie sprzedała.....to całkiem inna broszka
~Wredna

Napisano: 14 mar 2014, 14:53

Nabyła i sprzedała.
~Kaśka

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x