Witam,od miesiąca pracuję jako AR. Jestem w gminie jedynym asystentem toteż nie mam się kogo poradzić, a mam takie pytania?
Czy to ja mam umawiać pracownika socjalnego na wywiad w sprawie pomocy finansowej i razem z nim iść?
Czy ja jestem w 100 % odpowiedzialna za wizyty lekarskie u osób ze schorzeniami psychicznymi i zażywaniem przez nich leków?
Czy jak już podopieczny ma decyzję przyznającą zasiłek czy to ja mam go powiadamiać lub zanosić mu tę decyzję?
Czy we wszystkim mam słuchać się kuratora, który jak do mnie mawia ,,mógłby być moim rodzicem"?
Proszę o odpowiedz. Moja poprzedniczna sama zrezygnowała i wyjechała za granicę.
Czy to leży w obowiązkach asystenta?
Re: Czy to leży w obowiązkach asystenta?
Na wszystkie Twoje pytania odpowiedź brzmi NIE, absolutnie nie jesteś odpowiedzialna 1 100% za wizyty i przyjmowanie leków przez klienta, od dostarczania decyzji jest listonosz, nie rozumiem dlaczego masz słuchać kuratora? Twoim pracodawcą jest ktoś inny.
Re: Czy to leży w obowiązkach asystenta?
Witaj, jak wyżej- NIE , specyfika naszej pracy jest trochę inna, niestety trudno to zrozumieć współpracownikom.
Oprócz Czy to leży w obowiązkach asystenta? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Przemoc w rodzinie - pomocy!!
Ile zarabiacie
Połączenie tematu przemocy i asystenta
Przypomnienie o oprogramowaniu dla ZI
Opinia do sądu
Asystent w rodzinie z dzieckiem niepełnosprawnym
przekazywanie Niebieskich Kart
czas dojazdu do rodziny
Czy to leży w obowiązkach asystenta?
zapewnienie schronienia osobie doznającej przemocy
Moje spostrzeżenia dotyczące naszej pracy
Zapraszam