Czy w obliczu WOJNY wart się przejmować??? - Świadczenia rodzinne

Strona 8 z 14    [ Posty: 134 ]

Napisano: 13 mar 2014, 17:22

\"I widzisz elmer. Parę godzin temu napisałem, że ta dyskusja nie ma sensu. Podtrzymuję :)\"
Ty widzisz pewne rzeczy nie takimi jakie są, ale jakie byś chciałby by były. Ukraińcy spod znaku Bandery nas nienawidzą i wspieranie ich to błąd. To jak hodowanie żmii na własnej piersi.
Pojednanie, wybaczenie komuś jest możliwe, gdy ta druga osoba poczuwa się do winy. W innej sytuacji przypomina sytuację gdy ktoś ci zgwałcił żonę, zabił dziecko i oczekuje od ciebie przeprosin bo ty naplułeś mu w twarz
~Elmer

Napisano: 13 mar 2014, 17:23

co wy z tą wojną dzisiaj ??? wiosna na razie mamy :)
~ewalu

Napisano: 13 mar 2014, 17:24

wojny zawsze wybuchają na wiosnę
~Elmer

Napisano: 13 mar 2014, 17:27

Elmer ja z historii jestem cienka ale wiem, ze II WŚ to na jesieni się zaczęła
~ewalu

Napisano: 13 mar 2014, 17:29

i jaskółka nie czyni wiosny.
Hitler był inny
~Elmer

Napisano: 14 mar 2014, 10:41

Kronos w fajnym miejscu musisz mieszkac :) lubie Beskid Niski :)
~Asia

Napisano: 14 mar 2014, 10:43

Rozumiem, ze marucha jest kolejnym obiektywnym źródłem. Znamienne że co drugi komentarz wspomina o żydach lub masonach.Brakuje mi jeszcze cyklistów i iluminatów.
Kiedy \"mieszkańcy Krymu\" chcą samostanowienia to mogą, gdy robią to obywatele Ukrainy w Kijowie, to jest to zamach stanu.
Dalej, dlaczego wschodnia część Ukrainy sprzyja Rosji? Przypadkiem nie dlatego, że Stalin wszędzie prowadził politykę czystek i wywówzek, a wole tereny zasiedlał ludnością rosyjską? Ukrainie zafundował Wielki Głód i śmierć kilku milionów Ukraińców, Tatarzy Krymscy wylądowali na Syberii, dziś mamy rosyjskojęzyczną wschodnia Ukrainę. Zresztą politykę zasiedleńczą Putin kontynuuje terasz choćby w Abchazji, czy Osetii.
Gwarantuję Ci,że gdyby do jakichkolwiek rozruchów doszło w Polsce, to też zaraz byśmy mieli na barykadach nasz \"prawy sektor\" i podobne sformułowania naszych młodych narodowców, z młotem na gejów Winnickim na czele.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2014, 10:54

obywatele Ukrainy w Kijowie (ciekawe czym są lepsi od obywateli Ukrainy z Doniecka, którzy mają inne zdanie) siłą obalili \"demokratycznego\" prezydenta. Mimo podpisanego porozumienia złamali je.
Obywatele Krymu (który nigdy nie był Ukraiński) nie decydują o losach Ukrainy, tylko Krymu. Twoja analogia wpisuje się w słynne powiedzenie Zagłoby o Niderlandach. Polska nie ma żadnych argumentów by się temu przeciwstawić a liczenia na sprzymierzonych jest iluzją. Popatrz na stanowisko Węgier czy FN. Wystawiamy się sami na odstrzał popierając kogoś kto nas nienawidzi zamiast prowadzić realpolityk znowu uprawimy mesjanizm. Dalej wierzymy w teorie czerwonego bandyty i miazmaty Giedroycia. Żyjemy w świecie wirtualnym.

Putin jak każdy przywódca danego państwa dba o jego interesy. Normalna polityka. Tak jak Niemcy i Amerykanie zadbali o swoje w sprawie Kosowa. Nie jest to dla mnie nic bulwersującego. Bulwersująca jest za to polityka Polski w tym zakresie.

Nie wiem na czym opierasz swoje gwarancje. Czyżby na spiskowej teorii dziejów i robisz z Winnickiego agenta Putina?
~Elmer

Napisano: 14 mar 2014, 11:08

@elmer
Obywatele Krymu (który nigdy nie był Ukraiński),
Ziemie odzyskane nigdy nie były polskie. Rozumem, ze jeśli Niemcy upomną się o te tereny, Ty przyklaśniesz i nie będziesz widział problemu. Historycznie związki Krymu z Ukrainą rzeczywiście można kwestionować, niemniej od 1991 r. Krym bez wątpienia jest ukraiński. W ukraińską SR nie będę wnikał.
Putin testuje Europę, czy ta zareaguje na jego działania- w Gruzji nie zareagowała, teraz też nie reaguje. Polityka impeasementu już raz się nie sprawdziła i choć Putinowi do Hitlera daleko, to pewne analogie w sytuacjach politycznych widac aż nadto.
Z Winnickiego nikogo nie zamiaru robić, wystarczy to, co on sam z siebie robi. Na czym opieram gwarancje - na aktywnosci naszych \"narodowców\" przy okazji każdej państwowej okolicznosci.
\"Obszar naszych działań jest bardzo szeroki.
Organizujemy patriotyczne manifestacje (jesteśmy współorganizatorem Marszu Niepodległości, największej tego typu demonstracji w powojennej Polsce) - MI CISNĄ SIĘ NA USTA INNE SŁOWA
sprzeciwiamy się lewackiej propagandzie - WSPOMNIANY MŁOT NA GEJÓW
współpracujemy ze środowiskami kombatantów - BUCZĄC PODCZAS OBCHODÓW POWSTANIA WARSZAWSKIEGO
organizujemy wykłady, prowadzimy działalność charytatywną (krwiodawstwo, dary dla Domów Dziecka i osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej) -
oraz propagujemy ideę narodową, wykorzystując różne metody.
- Z NACISKIEM NA RÓŻNE.\"

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 8 z 14    [ Posty: 134 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x