Ty tak serio? o.0opsik28 pisze:Ale jakiś wyrok na tę okoliczność macie, czy tylko głębokie przekonanie, które bynajmniej nie musi dowodzić jego słuszności?
Że najwidoczniej Bóg tak chciał.opsik28 pisze:Ale co serio? Że mam wątpliwości w tej sprawie? Mam. A jak strona wyda pieniądze na list do zakładu pracy, żeby przysłali jej zaświadczenie, i jeszcze wyda na telefony i się zdenerwuje, że tak długo jej nie przysyłają, a potem dowie się z decyzji, że i tak jej przekraczało, bez tego dokumentu - to, co mam jej powiedzieć?
Zgodnie z art. 6 KPA Organy administracji publicznej działają na podstawie przepisów prawa, czyli jak nie masz przepisu pozwalającego ci coś zrobić to nie masz prawa tego zrobić, znaczy w tym konkretnym przypadku musiałby istnieć zapis pozwalający odstąpić od zbierania kompletnego materiału dowodowego przed wydaniem decyzji - takiego przepisu nie ma, więc żeby merytorycznie rozpatrzyć wniosek musisz mieć komplet dokumentów wymienionych w rozporządzeniu/ustawie.opsik28 pisze:Chociaż racjonalności w tym żadnej - moim zdaniem. Ale nie mam zbyt długiego stażu w świadczeniach.