Sytuacja:
właściciel domu mieszka w naszej gminie ale dom położony jest w innej gminie gdzie mieszka jego córka z rodzina.
Właściciel składając wniosek wpisuje swój adres zamieszkania i w skład osób wspólnie gospodarujących wpisuje tamta rodzinę mieszkającą na nieruchomości i wpisują jej adres.
Czyli właściciel ma inny adres i członkowie gospodarstwa mają inny (tej nieruchomości na którą składają wniosek)
Ja już zgłupiałam. Czy tak w ogóle można?
Jak powinien wyglądać ten wniosek, skład rodziny i adresy??? pomocy....
czyste powietrze
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: czyste powietrze
Właściciel składa wniosek w gminie w której mieszka a w skład rodziny wpisuje osoby które z nim mieszkają i wspólnie gospodarują.
Może być sytuacja , że właściciel mieszka np. w Gdańsku a dom w którym będzie prowadzona inwestycja znajduje się w Zakopanem
.
Nie powinien wpisywać córki i jej rodziny do wniosku ponieważ nie prowadzą wspólnego gospodarstwa domowego. Równie dobrze mógłby mieć tam lokatorów z umową najmu i też nie wpisuje ich do składu rodziny.
Może być sytuacja , że właściciel mieszka np. w Gdańsku a dom w którym będzie prowadzona inwestycja znajduje się w Zakopanem

Nie powinien wpisywać córki i jej rodziny do wniosku ponieważ nie prowadzą wspólnego gospodarstwa domowego. Równie dobrze mógłby mieć tam lokatorów z umową najmu i też nie wpisuje ich do składu rodziny.
Oprócz czyste powietrze - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek rodzinny na pełnoletnie dziecko, które ma swoje dziecko
nadpłata składek w KRUS a ubezpieczenie do ZUS
ZR nowe dziecko i zmiana składu rodziny
NP zasiłek pielęgnacyjny, wstrzymanie wypłaty
czy można pobierać świadczenie pielęgnacyjne na nowych zasadach będąc na zasiłku dla bezrobotnych?
wysłałam tytuł wykonawczy z błędami jak naprawić. Pomocy!
renta socjalna a nowe świadczenie pielęgnacyjne - czy możemy przyznać?
sygnity raporty zus
zgon zasiłek rodzinny
świadczenie dopełniające
zasiłek pielegnacyjny z tyt.75 UKR
Jak wypełnić wniosek-rodzina zastępcza
co z decyzją osoby która została ubezwłasnowolniona
Zmiana adresu ops
sprawozdanie NP
składki przy ŚP