DE czy umowa z dostawcą energii z 2013r.? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 lis 2013, 13:05

czy wpadł Wam w oko zapis, że osoba ubiegająca się o DE musi posiadać umowę zawartą w 2013 r.? gdzieś to przeczytałam, ale teraz jak pilne, to nie mogę się doszukać.Proszę o pilną odpowiedź.
~zula

Napisano: 20 lis 2013, 17:10

no to ja dziękuję za takie szkolenia - pieniądze od nas wyciągną, głupot naopowiadają a odpowiedzialność spadnie na nas - biedne żuczki. My tu na dole musimy wszystko wiedzieć, na wszystkim sie znac i robić dobrze a ci z góry to jak zapytasz o konkret to nic nie wiedzą albo odwracają kota ogonem, a potem w trakcie kontroli gnębią że robisz źle - a jak k**** mam robic?
~prawdziwe zzz

Napisano: 20 lis 2013, 20:24

widzisz zzz a nie mówiłem że mówiłem....... że w konia nas robią i szkolą z tajnych materiałów których nikt na oczy nie widział
~małe ww

Napisano: 21 lis 2013, 10:05

a ***j z tym wszystkim, dziś dzień pracownika socjalnego - wszystkiego najlepszego - nam wszystkim szczęścia, zdrowia pomarańczy, niech nam minister czaczę tańczy. I kilogram frytek dla każdego :)
~prawdziwe zzz

Napisano: 21 lis 2013, 11:36

;( ja jestem komunalny nie socjalny ;( ale wszystkim socjalnym 100 lat życze
~małe ww

Napisano: 25 lis 2013, 23:47

umowa kompleksowa - to fakturki za energie, a umowa sprzedazy - to licznik przedplatowy => czy tak jest??
~SYLA

Napisano: 25 lis 2013, 23:53

raczej nie..

ze stronki ENEA:

Co to jest umowa kompleksowa?

https://www.energa.pl/dla-domu/obsluga_k ... d8ae353d7a

Umowa pomiędzy Dostawcą a Klientem stanowiąca podstawę dostarczania Klientowi energii elektrycznej, zawierająca elementy sprzedaży i dystrybucji energii. Treść umowy kompleksowej wynika z przepisów prawa, postanowień Taryfy dla energii elektrycznej ENERGA-Operator SA i Taryfy ENERGA-Obrót SA dla gospodarstw domowych, ogólnych warunków umów oraz indywidualnych uzgodnień z Klientem.

Co to jest umowa sprzedaży?

https://www.energa.pl/dla-domu/obsluga_k ... 6e94b47796

Umowa sprzedaży energii elektrycznej reguluje prawa i obowiązki stron w zakresie sprzedaży energii elektrycznej i nie obejmuje warunków dostarczania energii elektrycznej (dostarczanie energii jest regulowane w odrębnej umowie dystrybucyjnej). Zawierana jest pomiędzy Klientem a sprzedawcą energii elektrycznej. Umowa sprzedaży energii elektrycznej zawierana jest w sytuacji, gdy:
1.Klient zawiera umowę sprzedaży energii elektrycznej w procesie zmiany dotychczasowego sprzedawcy na ENERGA-Obrót SA,
2.Klient zmienia zasady współpracy w ten sposób, że zastępuje jedną umowę kompleksową dwiema odrębnymi umowami, tzn. umową sprzedaży energii elektrycznej oraz umową dystrybucyjną.

uffff...... jeszcze żeby to przetłumaczyć z polskiego na nasze...
~gorzatka

Napisano: 25 lis 2013, 23:56

na chłopski rozum...
umowa kompleksowa... gdy sprzedaż i dystrybucja od jednego zakładu...

natomiast umowa sprzedaży gdy np. zawiera umowę z innym dostawcą, wówczas za zużycie płaci do jednego zakładu, za przesył do drugiego zakładu,

jeżeli źle myślę... to poprawcie mnie
~gorzatka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x