pomieszkiwanie dodatkowej osoby. - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 lis 2013, 12:57

mam taki dylemat, gospodarstwo domowe 2 osobowe; mama i córka, ale pomieszkuje tam jeszcze jedna osoba która nie jest wykazywana w sp. mieszkaniowej gdyż jest chłopakiem tej dziewczyny..... zadzwoniła do mnie anonimowo sasiadka ze tam mieszka ten chkłopak i ma dochody a ze pobieraj DM.... sp. mieszaniowa bo dzwoniłam potwierdza wniosek na 2 osoby.... jeżeli wzieła ta trzecią os pod uwage to nie dostana DM bo maja za duzy dochód... a ja pojde na wywiad to napewno bedza 2 os bo on pomieszkuje a nie zamieszkuje.... co zrobic????? i jak to ugryźć???
~kr

Napisano: 21 lis 2013, 9:32

kochani ponawiam pytanie ....
~kr

Napisano: 21 lis 2013, 9:48

jak soamo kr załwaćyło i użyło zwrotu POMIESZKUJE..... nie mamy podstaw do brania go do gospodarstwa domowego bo nie jesteśmy w stanie tego obronić bowiem jeest dziś jutro go nie będzie (związek nieformalny) a co do miesdzkania to pewnie ma inne stałe centrum życiowe ......
a więc odpuść sobie bo nie udowodnisz a tylko się nawkurzasz i urobisz po łokcie
~małe ww

Napisano: 21 lis 2013, 11:05

dzieki wielkie za odpowiedz w sumie takie anonimy to do sp. mieszkaniowych a nie do mnie, jeżel i tak mam od sp. potwierdzenie co do ilości os to biore tyle ile jest i juz, a niech sądziedzi dalej mamraja i dzwonia ale juz nie do mnie:) ooo związek nieformalny dobre swtwirdzenie, raz jest a raz go nie ma .... dzieki
~kr

Napisano: 25 lis 2013, 12:02

Związek nieformalny nie oznacza, że raz jakaś osoba jest a raz jej nie ma. Wiele par żyje w związku nieformalnym tzn. bez zawarcia związku małżeńskiego. w tym przypadku proponuję przeprowadzenie wywiadu. Może coś da się ustalić. A ten donos powinien trafić do SM, bo przecież chodzi o opłatę za śmieci.
~Ryska

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x