Osoba miała prawo do ZP, SP i dodatku do ZR z ty. kształ. i reh. na córkę do 31 lipca 2021r. Decyzje zostały przedłuzone w zwiazku z ustawa COVID. Dzisiaj dostarczyła nowe orzeczenie o stopniu lekkim. Jednak od tego orzeczenia odwolala sie do do Wojewódzkiego zespołu do Spraw orzekania o niepełnosprawności .Mam pytanie czy dalej płacimy świadczenia na podstawie decyzji COVID i czekamy na rozstrzygniecie.
Czyli jeśli w moim przypadku Pani miała dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji, zas. pielęgnacyjny i świadczenie pielęgnacyjnego dla 15 letniego dziecka, gdzie orzecznik powiatowy nie dał jej pkt 7 w orzeczeniu, odwołała się do orzecznika wojewódzkiego, który utrzymał w mocy orzeczenie orzecznika powiatowego. Odwołała się do Sądu, czekamy na rozstrzygnięcie.
Na chwilę obecną przysługuje jej dodatek z tyt. kształcenia i rehabilitacji i zas. pielęgnacyjny - zgodnie z art. 16 KPA.
Uchylam prawo do świadczenia pielęgnacyjnego ?
Czekamy na rozstrzygnięcie z Sądu ?
Hej sytuacja prawie jak wyżej, tylko u mnie chodzi o zp i dodatek do zasiłku rodzinnego kszt.-reh. Pani ma orzeczenie z Powiatowego Zaspołu - tzn.dziecko ma ustalony stopień lekki-odwołuje się, orzeczenie z końca kwietnia, ostatnio dostarczone. Było przedłużenie na covid i teraz mam pytanie, jak obecnie praktykujecie u siebie czy nadal wypłacacie świadczenia do uzyskania orzeczenia po odwołaniu czy kończycie sprawę z datą wydania orzeczenia i wtedy za maj się nie należy. Czy w przypadku utrzymania w mocy obecnego kobieta ma np? Z góry dziękuję i pozdtrawiam