decyzja odmowna - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 13 mar 2015, 10:56

co do tego dochodu z gospodarstwa to facet wydzierżawił je bo inaczej nie miałby emerytury, jest to zrobione przez notariusza, on jest dalej właścicielem i czy w takim wypadku też liczę to jako dochód
ania12345

Napisano: 13 mar 2015, 13:36

A ja w odmowie zwróciłabym szczególna uwagę na to drzewo stojące przed domem. jakim prawem u biednego człowieka stoi drzewo, a zresztą niech sobie go porąbie i będzie miał opał. :lol:
ooo

Napisano: 15 mar 2015, 21:05

ania12345 pisze:witam. mam taką sytuację. pan przyszedł po pomoc na zakup węgla. jest samotny, ma emeryturę , dochód przekracza, ma ładny dom, samochód, na podwórku było drzewo. dołączył zaświadczenie że jest chory przewlekle. jak nic mu się nie należy. potrzebuję dobre uzasadnienie decyzji odmownej. i jeszcze jedno czy ktoś z was występował do sołtysa o opinię o danej rodzinie.

Mogę wysłać Ci decyzję odmowną, którą nie podważy Ci SKO :) Napisz adres e-mailowy
OLA29

Napisano: 16 mar 2015, 14:06

do OLA29 byłabym Ci bardzo wdzięczna za tą decyzję mój adres [email protected]
ania12345

Napisano: 16 mar 2015, 15:29

Fajny wyrok do specjalnego zasiłku celowego:
Wyrok NSA z 28 sierpnia 2008 r. (sygn akt I OSK 1416/07): „Szczególnie uzasadniony przypadek oznacza sytuację życiową osoby lub rodziny, która ponad wszelką wątpliwość (…) pozwala stwierdzić, że aż tak drastyczne, tak dotkliwe w skutkach i daleko ingerujące w plany życiowe zdarzenia nie należą do zdarzeń codziennych ani nawet do zdarzeń nadzwyczajnych. Są to zdarzenia występujące zupełnie okazjonalnie, wymagające wielu niefortunnych zbiegów wydarzeń, wykraczające poza możliwości ludzkiej zapobiegliwości”.

Gdyby iść tropem wypowiedzi AXNa (patrz powyżej), to wszyscy emeryci powinni dostawać specjalne zasiłki celowe, bo wszyscy ludzie w tym wieku i w tym kraju są chorzy...
Esia

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x