decyzja odmowna, powód: powstanie zaległości w czasie pobierania dod, mieszkaniowego - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 maja 2023, 11:40

POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.

Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
Lea2021
Praktykant
Od: 05 sty 2023, 14:48
Zajmuję się: pracownik budżetówki

Napisano: 19 maja 2023, 13:08

Lea2021 pisze:
19 maja 2023, 11:40
POMOCY! Potrzebuję decyzję odmowną gdzie powodem jest zaległość z opłatami w czasie pobierania dod. mieszkaniowego.

Mam wniosek, gdzie Pan ubiega się o dodatek mimo, iż zarządca wpisał mu we wniosku, iż zalega z opłatami czynszowymi powstałymi w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego.
a gdzie zarządca był wcześniej? Nie poinformował o zaległościach w czasie trwania dodatku poprzedniego?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 22 maja 2023, 10:30

Lea2021 pisze:
19 maja 2023, 11:40

Z takiego powodu nie daje się odmowy. Liczysz wydatki z miesiaca poprzedniego. Chyba, że wydatków nie poniosła to odmowa z tytułu nieponiesienia wydatków, chociaż nawet wtedy, przy zerowych wydatkach naliczasz wydatki ryczałtowe... i dodatek mozna przyznać.
W Twoim przypadku należy wezwać zarządcę od kiedy są zaległości, dlaczego tego faktu nie zgłosił. Musi zwrócić dodatki za miesiace, w których były zaległości. No i zastanowić się nad kara w kwocie 500 zł
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x