Dodatek mieszkaniowy dla os. niepełnosprawnej - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 22 maja 2023, 8:06

Witam,chciałam się poradzić w sprawie dodatku mieszkaniowego dla osoby niepełnosprawnej,czy zwiększenie powierzchni normatywnej o 15 m2 musi spełniać uwzględnienie w orzeczeniu o niepełnosprawności wymagania zamieszkiwania w oddzielnym pokoju czy wystarczy samo orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu i fakt , że osoba porusza się na wózku inwalidzkim? Dziękuje za odpowiedź.
Natalia-32
Praktykant
Od: 22 maja 2023, 7:58
Zajmuję się: praca socjalna

Napisano: 22 maja 2023, 9:07

Natalia-32 pisze:
22 maja 2023, 8:06
Witam,chciałam się poradzić w sprawie dodatku mieszkaniowego dla osoby niepełnosprawnej,czy zwiększenie powierzchni normatywnej o 15 m2 musi spełniać uwzględnienie w orzeczeniu o niepełnosprawności wymagania zamieszkiwania w oddzielnym pokoju czy wystarczy samo orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu i fakt , że osoba porusza się na wózku inwalidzkim? Dziękuje za odpowiedź.
jeżeli w orzeczeniu w punkcie chyba 10 ...zamieszkiwanie w oddzielnym pokoju-nie wymaga, a osoba porusza sie na wózku inwalidzkim wtedy zaświadczenie od lekarza...że porusza się na wózku inwalidzkim i to wystarczy.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 22 maja 2023, 10:25

Natalia-32 pisze:
22 maja 2023, 8:06
Nie musi być zaświadczenie. Wystarczy, ze uzupełni we wniosku dany punkt. Mozesz też iśc na wywiad i stwierdzić że osoba porusza się na wózku. Możliwości jest dużo.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x