czytam teraz forum i próbuję sobie to wszystko ułożyć aby miało ręce i nogi... czytam na naszym forum np, ze :
"...każdą zmianę (np zmiana składu rodziny) należy wprowadzić jako wniosek zmieniający a więc decyzja też jest zmieniająca..."
Zuzanka59 pisze:czytam teraz forum i próbuję sobie to wszystko ułożyć aby miało ręce i nogi... czytam na naszym forum np, ze :
"...każdą zmianę (np zmiana składu rodziny) należy wprowadzić jako wniosek zmieniający a więc decyzja też jest zmieniająca..."
Chyba żartujesz?Zuzanka59 pisze:Kobitka dostając wniosek do ręki zaznacza na nim, ze składa na pierwsze dziecko, mimo że to jest dziecko kolejne w rodzinie i tak też do tej pory zaznaczałam w systemie. wiem, że Ośrodki, które wprowadzały tak samo jak ja, decyzję robią jako zmieniającą. W takim razie od nowego okresu zasiłkowego, powinnam zaznaczać tak jak sugerujesz. Czy ktoś robi inaczej/lub tak samo? Ten okres zasiłkowy pociągnę tak jak to robiłam do tej pory, trudno.