decyzje 15/16 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 12 sie 2015, 11:19

jakoś dla mnie nie wymaga to żadnej interpretacji - sam sobie wszystko "interpretuj" jeśli nie rozumiesz tego co czytasz
opsmała

Napisano: 12 sie 2015, 11:24

masz te dni czy u ciebie to norma?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 11:29

to po co zaglądaszna to forum skoro wszystko wiesz?
Mkka

Napisano: 12 sie 2015, 11:34

Rozpoczęcie realizacji decyzji to bedzie data pierwszej wypłaty? Zdarza sie że wyrównujemy świadczenia za wcześniejszy miesiąc np. Przyznajemy świadczenie za miesiąc sierpień ale wypłata we wrześniu wiec rozpoczęciem realizacji decyzji bedzie od sierpnia?
Mkka

Napisano: 12 sie 2015, 11:57

Masz rację kb.
Nie pomyliłam decyzji ostatecznych z decyzjami natychmiast wykonalnymi tylko założyłam błędnie że ostateczne to takie od których nie ma odwołanie nie dlatego że termin minął tylko że można jedynie je zaskarżyć.

Uważam nadal że zapis noweli nie jest najszczęśliwszy. Strona odbierze decyzję, wypłacimy pieniądze, komornik decyzji jeszcze nie dostanie przekaże wyegzekwowane kwoty wierzycielowi i mamy NP. Trudno winić komornika że środki przekazał, nie miał decyzji i trudno winić stronę. No ale może jakiś sens w tym ukryty jest 8-) .
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 12:06

Czytam wszystko dokładnie (Wasze odpowiedzi) i powiem Wam mili Państwo, że bez flaszki tego nie rozgryziemy;)).
Pracuję na FA od samego początku ale teraz to jakaś masakra. Ale nie łamię się może to przez ten upał. :lol:
momi

Napisano: 12 sie 2015, 12:15

skoro komornik nie bedzie miał decyzji a wierzycielce zapłaci to nie jest przecież NP, czy juz jest? Ludzie ja już głupieje im wiecej czytam i rozmyslam. Ide do domu... :cry:
Nowa FA

Napisano: 12 sie 2015, 12:47

BDMB pisze:https://www.testkomp.pl/freelex/artykuly ... ostateczna

Interpretacji wymaga jeszcze w przypadku nowych decyzji użyty w noweli zwrot: "rozpoczęcie realizacji decyzji"
Na mój gust decyzje możemy przesłać z niem 1 października. Decyzja reguluje wypłatę od października 2015 więc jej realizacja rozpoczyna się w tymże miesiącu.
Raa

Napisano: 12 sie 2015, 12:52

we wrzesniu piszac decyzje i wysyłajac do komornika bedziemy pisac ze początkiem realizacji decyzjie jest własnie 01.10.2015r bo od tego okresu przyznajemy.

A co jesli ktos złoży w sierpniu czy tez we wrzesniu na stary okres?
Kasiek88

Napisano: 12 sie 2015, 12:55

Proszę podajcie link do tego projektu o którym mowa. :?
malami

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x