decyzje negatywne na dożywianie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 09 sty 2014, 12:15

Możemy wydać decyzję do 150 % na dożywianie już teraz /jeżeli będziemy podejmować -a powinniśmy podjeść uchwałę o odstąpieniu od zwroty odpłatności do 150 % przy dożywianiu/ a jak RG podejmie tą uchwałę wówczas dajemy drugą decyzję że na podstawie uchwały RG odstępuje się od pobierania zwrotu.
W takim przypadku będzie pokrycie z dotacji.
Taką informację wczoraj uzyskałam z Urzędu Małopolskiego.
Pozdrawiam
Jeszcze chciała dodać że taka uchwała podejmowana jest na podstawie art 96 punkt chyba 4.ustawy o pomocy - takie jest ustalenie i podjęta decyzja w Krakowie.
~grazynka

Napisano: 09 sty 2014, 12:42

informacja z UW ustna czy na piśmie ?
~rp

Napisano: 09 sty 2014, 14:39

Przygotowaliśmy 3 uchwały (jak ~Iza). Ale \"nasz\" UW już zapowiedział, że wskazanie w uchwale dot. zasad zwrotu wydatków art. 96 ust. 4 nie przejdzie. Nadzór ją \"uwali\".
Jak ~Wredna, wydaję decyzje o przyznaniu specjalnego zasiłku celowego, ale tylko w przypadku świadczenia pieniężnego na zakup żywności dla osób, które otrzymałyby to świadczenie w ramach 150 %. Z decyzjami na posiłek czekamy, w styczniu mamy sesję a w uchwałach zapis, że z mocą od 2 stycznia. Tymczasem dzieci korzystają z posiłków mimo braku decyzji na 2014 rok. Uważamy, że najważniejsze jest ich dobro. I czekamy na dodatkowe wyjaśnienia, informacje z UW i UW odnośnie rozwiązań co do podstawy prawnej uchwały do posiłku.
~Horror

Napisano: 09 sty 2014, 14:41

Do ~grażynki:
Ta uchwała umożliwiająca odstąpienie od żądania zwrotu wydatków na posiłek, to w oparciu o art. 96 Ust. 4?
~Horror

Napisano: 09 sty 2014, 14:43

Sorry, odpowiedziałaś. I cóż. Może zmienią brzmienie art. 96 ust. 2?
~Horror

Napisano: 09 sty 2014, 17:03

Alicja napisalaś
przyznam posiłek pow. 150% i prawdopodobnie nie dostanę na to dotacji z Programu (a właściwie nie odważyłabym się opłacić tych posiłków z Programu), natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, żebym wliczyła te wydatki jako swój 40% udział :)

bardzo mnie ciekawi jak to technicznie zrobisz środki na dożywianie przychodzą późno i najpierw wszystko leci placone jest z wlasnych a potem jest przeksięgowywane tak aby zachowana byla proporcja 40/60
~Maria

Napisano: 09 sty 2014, 23:27

Cześć, jeśli macie ochotę wyprostować nieco swoją wiedzę odnośnie dożywiania od stycznia 2014 odsyłam do mojego postu - wejdźcie, jeśli macie ochotę - w \"dożywianie od stycznia 2014\" i na str. 14 jest moje wyjaśnienie. Może po jego przeczytaniu zmienicie zdanie - dużo czasu spędziłam nad wyjaśnianiem tych wszystkich niuansów i chcę się z Wami swoimi ustaleniami podzielić. Być może to ułatwi Wam pracę i wyciszy sytuację. Pozdrawiam i dokładnie czytajcie zmiany.
~Grażyna

Napisano: 09 sty 2014, 23:29

Poprawiam się: nie na str. 14 a na str. 12-ej. Wybaczcie.
~Grażyna

Napisano: 10 sty 2014, 10:53

ja rozmawiała z uw powiedziano mi, że jak najbardziej mamy dawac decyzjie odmowne z przekroczenia dochodu. Powoływać w podstawie prawnej tylko ustawe o pomocy społecznej. I apsolutnie nie mamy obowiązku podejmoważ żadnych uchwał jeśli gmina tego nie chce lub jej na to nie stać . u nas zastaje dożywianie do 100 %
~ela

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x