DELEGACJA

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
opsss

DELEGACJA

Post autor: opsss »

Proszę o pomoc. Pracownik miał delegację wydaną na 05.05 wyjazd na wywiad. Nie zastał klienta więc pojechał raz jeszcze 07.05. Oba wyjazdy rozliczył na jednej delegacji tej wydanej na 05.05. Czy jest to prawidłowe ?
delegacja

Re: DELEGACJA

Post autor: delegacja »

ja rozliczałam na jednej delegacji kilka różnych dat, nawet jeśli np. pracownik był u rodziny, załatwił sprawę, za kilka dni znowu był u tej samej osoby.. i pracownik oddał delegację np po kilku wizytach u klienta, tzn pod koniec miesiąca, rozliczałam normalnie i wypłacane były pieniążki bez problemu
Miłka

Post autor: Miłka »

to wy wystawiacie delegacje jak pracownik jedzie w teren???
u nas ma to w obowiązkach i nie dostaje delegacji, tylko wpisuje się w książkę wyjścia.
socjalni mają kilometrówkę w ramach której jeżdżą w teren
nina12

Post autor: nina12 »

Jest to nieprawidłowe, delegacje są podróżą służbową poza teren gminy. Natomiast wyjazdy "po gminie" to albo umowy cywilno-prawne na używanie samochodu własnego do celów służbowych, albo zwroty za poniesione udokumentowane bilety jednorazowego przejazdu środkami komunikacji miejskiej, busami prywatnymi itp.
hela007

Post autor: hela007 »

W delegacji można wpisać od dnia 5.05 do dnia 7.07 i będzie ok
ODPOWIEDZ