diagnozy psychofizyczne - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 11 lis 2014, 22:10

Swoją wypowiedź zamieściłem na podstawie informacji uzyskanych od samej góry z MPiPS na jednym ze szkoleń. Zobacz dalej jaki jest sens art 99a. Jak nie ma dokumentacji z art 38a to dyrektor jest upoważniony do jej "zdobycia" szkoda słów.
marcin75

Napisano: 12 lis 2014, 10:05

art 99a tez dla mnie mówi cokolwiek innego. Niezależnie od dokumentacji z art 38a mamy wgląd także do innej. Potrzebowałem pewnych informacji o moich dzieciach z sądu ( coś ponad informacje o sytuacji prawnej i możliwości przysposobienia ) - sędzina dala mi odpowiedz odmowną twierdząc ze nie jestem stroną w sprawie - po powołaniu się właśnie na art 99a przesłano mi wszystkie informacje o które prosiłem.
Wiem ze w praktyce będzie tak jak piszesz, ale słowo "w szczególności" oznacza coś innego - wskazuje ono na najważniejsze dokumenty mające do nas trafiać nie zamykając przy tym możliwości pozyskania innych.
hey

Napisano: 12 lis 2014, 11:08

Witam. Zgadzam się z Tobą. Dla mnie w szczególności też oznacza najważniejsze a dla przedstawiciela MPiPS oznacza jak mają to dadzą. Swoją drogą nie bardzo wiem kiedy PCPR miałby zrobić diagnozę. Dziś postanowienie sądu jutro dziecko w placówce a diagnoza w drodze.
marcin75

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x